ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Πτωματοφάγα ζώα

Αυτό το ντοκιμαντέρ άγριας ζωής εξετάζει πώς οι ζωές δύο από τα πιο ισχυρά σαρκοφάγα της Αφρικής επηρεάζουν τα υπόλοιπα ζώα στη σαβάνα.
Τα λιοντάρια και οι ύαινες πρέπει να σκοτώσουν σχεδόν κάθε μέρα για να υποστηρίξουν τις μεγάλες οικογένειές τους, αλλά με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν άθελά τους μια σειρά από άλλα πλάσματα, τους πτωματοφάγους, όπως είναι οι σκαραβαίοι και οι γύπες. Αφήνοντας τα αποφάγια τους, τροφοδοτούν άλλα ζώα, για τα οποία το κυνήγι και η αναζήτηση τροφής εν γένει είναι πολύ πιο δύσκολα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πώς τα λιοντάρια και οι ύαινες είναι υπεύθυνες για την συντήρηση μιας μεγάλης μερίδας άλλων ζώων στην σαβάνα της Αφρικής.

Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βούβαλοι, ρινόκεροι, ελέφαντες, πρωτεύοντα ζώα, τεράστιες αγέλες με αντιλόπες και αρπακτικά που τα καταδιώκουν,μας ταξιδεύουν στις σαβάνες της Αφρικής.

Σε αυτή την εκπληκτική σειρά 14 επεισοδίων, κάθε ζώο αποκαλύπτει τη δική του συναρπαστική ιστορία.

Παραγωγή: Blue Ant
HΠA, 2015-2016

(Διαθέσιμο έως 23/06/2021)Το άρθρο Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Πτωματοφάγα ζώα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/docs/afriki-gnorimia-me-ta-agria-zoa-ptomatofaga-zoa/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Πτωματοφάγα ζώα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">