ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απόρρητα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε… στάση λεωφορείου

Διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας για την πλεύση του από τη Μαύρη Θάλασσα, βρέθηκαν σε μία στάση λεωφορείου στη Νότια Αγγλία, όπως ανέφερε σήμερα το BBC.

Σύμφωνα με το BBC, τα έγγραφα των περίπου 50 σελίδων στο σύνολό τους, εντοπίστηκαν σε έναν λασπωμένο σωρό πίσω από μία στάση λεωφορείου στο Κεντ, νωρίς το πρωί της Πέμπτης» από ένα πρόσωπο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε για ένα περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα «κατά το οποίο διαβαθμισμένα έγγραφα άμυνας ανακτήθηκαν από έναν πολίτη».

«Το υπουργείο λαμβάνει την ασφάλεια των πληροφοριών πολύ σοβαρά υπόψη του, ενώ έχει ενεργοποιηθεί σχετική έρευνα. Ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος, είχε αναφέρει την απώλεια κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δε θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Το BBC ανέφερε ότι τα έγγραφα, στα οποία περιλαμβάνονταν ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά και παρουσιάσεις PowerPoint, ήταν σχετικά με το βρετανικό πολεμικό πλοίο Defender, το οποίο έπλευσε στα ανοιχτά της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές, αλλά και σε ρίψη βομβών στην πορεία του βρετανικού πλοίου, προκειμένου αυτό να εξέλθει από θαλάσσια περιοχή, στην οποία το Κρεμλίνο θεωρεί ότι ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά τόσο η Βρετανία, όσο και άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι ανήκει στην Ουκρανία.

Αργότερα, ο Βρετανός πρεσβευτής στη Ρωσία κλήθηκε από τη Μόσχα για μία επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία, απέναντι σε μία ενέργεια, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη Ρωσία ως προκλητική.

Από την πλευρά της, η Βρετανία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για το επεισόδιο, καθώς ισχυρίστηκε ότι οι οποιασδήποτε βολές, έγιναν στο πλαίσιο μιας «ρωσικής άσκησης πυρών» που είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, ενώ δεν έγινε ρίψη βομβών.

Το Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι το βρετανικό αντιτορπιλικό έπλευσε σε ουκρανικά ύδατα, περιγράφοντας την πορεία του ως «αβλαβή διέλευση» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Το BBC ανέφερε ότι τα έγγραφα άφηναν να εννοηθεί ότι η αποστολή του πλοίου πραγματοποιήθηκε στην προοπτική μιας ενδεχόμενης επιθετικής αντίδρασης της Ρωσίας.

«Τι κατανοούμε από το ενδεχόμενο ‘πάρτι καλωσορίσματος’…;» αναρωτήθηκε ένας αξιωματούχος στη Μεικτή Στρατιωτική Διοίκηση της Βρετανίας (PJHQ) στο Νόρθγουντ, σύμφωνα με το BBC.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Απόρρητα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε… στάση λεωφορείου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/aporrita-eggrafa-toy-vretanikoy-ypoyrgeioy-amynas-vrethikan-se-stasi-leoforeioy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απόρρητα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε… στάση λεωφορείου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">