ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί – Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το εργασιακό ν/σ (live)

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο, στην τρίτη κατα σειρά συνεδρίαση της Ολομέλειας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί όλων των άρθρων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, προκειμένου τα κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε διατάξεις που ευνοούν τη θέση του εργαζόμενου. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση ζητάει απόσυρση διατάξεων και εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για διατάξεις του νομοσχεδίου, που έθεσε με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Συνολικά 213 βουλευτές έχουν ζητήσει το λόγο και για αυτό προγραμματίστηκαν τρεις συνεδριάσεις του σώματος.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπιζόμενη τις «εμβληματικές ρυθμίσεις» του νομοσχεδίου τονίζει πως η κοινωνία αναζητά μια αντίληψη προοδευτική, που θα ενσωματώνει τις σύγχρονες εξελίξεις. Μια ολοκληρωμένη θεώρηση της αγοράς εργασίας, που θα στηρίζεται στη ρύθμισή της από το κράτος προς όφελος όλων. Αυτά, ακριβώς, τα στοιχεία συμπυκνώνει το νέο εργασιακό, που φέρνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ιδεοληψίες και αναχρονισμούς» και επιτίθεται  στα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τα αναχρονιστικά και εργατοπατερικά.

Στον αντίποδα η αντιπολίτευση  υποστηρίζει ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται αλλά μόνο αποσύρεται  και έχει θέσει θέμα απόσυρσης του βασικού πυρήνα  των διατάξεων του νομοσχεδίου. Υπογραμμίζει μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο νόμου σπρώχνει τις εργασιακές σχέσεις πίσω στον 19ο  αιώνα  και επιφέρει δραματικές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο αλλά και στην κοινωνική ζωή.

Παρά την σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν θα καταψηφίσουν όλα το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήδη έχουν χαρακτηρίσει «φερετζέ», «για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα υπάρξει θετική στάση ορισμένων κομμάτων, σε μια σειρά άρθρων αυτών των κεφαλαίων του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί – Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το εργασιακό ν/σ (live) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/voyli-psifizetai-to-apogeyma-to-ergasiako-nomoschedio-entoni-antiparathesi-kyvernisis-kai-antipoliteysis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί – Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το εργασιακό ν/σ (live) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">