ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To Πράσινο Πιστοποιητικό Covid από σήμερα στη ζωή μας – Ποιες ψηφιακές διευκολύνσεις ακολουθούν (video)

«Σήμερα είναι η μέρα που θα βγει στον αέρα η πλατφόρμα για το Πράσινο Πιστοποιητικό για τον Covid-19» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Ξεκινάμε πολύ νωρίτερα από ότι όριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχέση με την 1η Ιουλίου που θα είναι για όλη την Ευρώπη», ανέφερε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, σε έντυπη η ηλεκτρονική μορφή, θα μπορεί να το πάρει ο πολίτης της ΕΕ που έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχει νοσήσει ή έχει κάνει όλα τα σχετικά τεστ προκειμένου να μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Μετάβαση της Δικαιοσύνης στην Ψηφιακή εποχή

«Yπάρχει μια εκτεταμένη προσπάθεια με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να γίνει διοικητική απλούστευση των διαδικασιών, τόσο για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, που είναι το ζητούμενο, όσο και με μικρά έργα όπως είναι η ψηφιακή υποβολή αίτησης για το Ποινικό Μητρώο ή να μπορούν οι δικηγόροι να πάρουν τις αποφάσεις ψηφιακά από μια πλατφόρμα». Μιλώντας για τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης στον τομέα της Δικαιοσύνης ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε τις τηλεδίκες: «Μια νέα μορφή ακροάσεων, εξ αποστάσεως που θα μπει στη ζωή μας μέσα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης».

Πρόσθεσε επίσης για το θέμα: «Πριν από λίγο καιρό ψηφιοποιήσαμε 25 πιστοποιητικά φερεγγυότητας που βγάζανε τα δικαστήρια για τις επιχειρήσεις, τα ενοποιήσαμε σε ένα και σύντομα θα δίνεται από την πλατφόρμα. Αυτό είναι τεράστια εξυπηρέτηση και για την επιχειρηματικότητα της χώρας αλλά για τους ίδιους τους δικηγόρους».

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «ειδικά με την πανδημία κάναμε πολλές παρεμβάσεις για να μην πάνε οι πολίτες στα δικαστήρια, όπως για παράδειγμα αναστείλαμε το μεγαρόσημο και σύντομα θα προχωρήσουμε στη αποϋλοποίηση του».

ΚΕΠ Οnline: Τα πιστοποιητικά χορηγούνται πλέον ψηφιακά

«Yπάρχουν σχεδόν 71 διαδικασίες οι οποίες μπορούν να διεκπεραιωθούν εξ αποστάσεως από την υπηρεσία ΚΕΠ Live και υπάρχουν περίπου 250 διαδικασίες για τις οποίες ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για το τι χρειάζεται να κάνει. Πλέον σε 250 δήμους έχουν τη νέα υπηρεσία του ΚΕΠ Live που προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες. Τα ΚΕΠ ενδυναμώνονται και γίνονται ακόμα πιο φιλικά προς τον πολίτη», δήλωσε για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν πλέον τα ΚΕΠ ο κ. Χριστόπουλος.

Ταλαιπωρία τέλος: Online η αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

«Από την προηγούμενη Πέμπτη η αντικατάσταση του διπλώματος και η έκδοση αντιγράφου είναι πανελλαδική. Πράγματι, ο πολίτης μπορεί να κάνει μια αίτηση, να σκανάρει τα σχετικά δικαιολογητικά και να πάρει το δίπλωμα μετά από πολύ λίγες ημέρες. Έχουμε σχεδόν 10.000 αιτήσεις και ευελπιστούμε μέσα στον Ιούνιο να έχουμε ηλεκτρονικά και τις ιατρικές εξετάσεις για τις ανανεώσεις των διπλωμάτων» είπε ο κ. Χριστόπουλος και πρόσθεσε: «Ετοιμάζεται επίσης μια εφαρμογή, το  myPhoto, για τις φωτογραφίες που θα απαιτούνται για όλα τα δημόσια έγγραφα».

Αιτήσεις για 166 διεθνείς παραγωγές ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ

Σχολιάζοντας, τέλος, τις διεθνείς παραγωγές που θα γυριστούν στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε σχετικά: «Εμείς θέλουμε την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού χώρου στην Ελλάδα. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να προσελκύσει μεγάλες παραγωγές, γι’ αυτό κάναμε και πιο απλή την όλη διαδικασία. Τα οφέλη για τη χώρα είναι εξαιρετικά. Υπάρχει το ζήτημα του κινήτρου το οποίο το έχουμε βελτιώσει. Υπάρχει επίσης το θέμα της αδειοδότησης, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού έχουμε προσπαθούμε να το απλουστεύσουμε και αυτό».

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο To Πράσινο Πιστοποιητικό Covid από σήμερα στη ζωή μας – Ποιες ψηφιακές διευκολύνσεις ακολουθούν (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/l-christopoylos-to-prasino-pistopoiitiko-apo-simera-sti-zoi-mas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To Πράσινο Πιστοποιητικό Covid από σήμερα στη ζωή μας – Ποιες ψηφιακές διευκολύνσεις ακολουθούν (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">