ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Μαντάς: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ο πιο επώδυνος» – Τι δήλωσε για τα πειστήρια ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών (video)

Τον επώδυνο τρόπο δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, με ασφυκτικό θάνατο, από τον σύζυγό της ανέδειξε στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς.

«Τα τρία έως πέντε λεπτά, στην περίπτωση που πνιγμού (ασφυκτικός θάνατος) που μας δίνει η επιστήμη της ιατροδικαστικής, πράγματι στα εγκληματολογικά εγχειρίδια φαίνεται ως ο πιο επώδυνος θάνατος. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που σοκάρει.

Μιλώντας για την υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογία δράστη της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά ο κ. Μαντάς είπε:

«Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρακτικά αυτή οδηγεί σε μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυνατότητα να απομακρυνθεί κάποιος από αυτή την ποινή δεν υπάρχει. Μπορεί να προβάλει στο δικαστήριο ότι τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά ή σε κατάσταση βρασμού ψυχικής οργής. Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την αυτή την υπερασπιστική θέση, αναμφίβολα οδηγεί σε μια τελείως ποινική μεταχείριση και η ποινή δεν μπορεί να υπερβεί την κάθειρξη των 15 ετών. Από εκεί και μετά, με ευεργετικά μέτρα και με εξαιρετική διαγωγή στη φυλακή κάποιος μπορεί να αποφυλακιστεί στα έξι έως εφτά χρόνια».

Στρ. Μαυροειδάκος: “Ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας θα δείξει αν είναι προμελετημένο το έγκλημα”

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, δίνοντας έμφαση στον χρόνο αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από την κάμερα στο εσωτερικό του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν έχει αφαιρεθεί λίγες ώρες πριν (σ.σ. τη δολοφονία), αυτό σημαίνει ότι είναι προμελετημένο το έγκλημα.

«Οι συνάδελφοι από το Ανθρωποκτονιών και από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας είχαν κλείσει τα αυτιά τους για 37 ημέρες. Έκαναν μια εμπεριστατωμένη έρευνα και μαζέψαν αρκετό προανακριτικό υλικό το οποίο στείλανε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα… Εκτός από την κάμερα η οποία είχε πέσει τεχνηέντως και φάνηκε ότι κάποιος την είχε βγάλει και το σημαντικότερο στοιχείο, το εάν και πότε η κάρτα μνήμης έχει αφαιρεθεί από το καταγραφικό επειδή είναι στοιχεία της δικογραφίας… αυτό θα φανεί στο δικαστήριο».

Σχολιάζοντας την εξιχνίαση του εγκλήματος από το ελληνικό… CSI o εκπρόσωπος των αστυνομικών τόνισε: «Η δουλειά των συναδέλφων μου ήταν άκρως επαγγελματική και νομίζω ότι δύσκολα θα καταρριφθούν από τους συνήγορους υπεράσπισης».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε πως θεωρεί επιβεβλημένη την πραγματογνωμοσύνη συνολικά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σχετικά με τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας από τον καθ’ ομολογία δράστη, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι για την περίπτωση της ζωοκτονίας, η οποία είναι το δεύτερο κακούργημα προβλέπεται κάθειρξη πέντε έως 10 χρόνια.

Επιχειρώντας να κάνει μια πρόβλεψη για την ποινή που αναμένεται να εκτίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο κ. Μάντας ότι συνδυαστικά αναμένεται να εκτίσει συνολικά είκοσι χρόνια,

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θ. Μαντάς: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ο πιο επώδυνος» – Τι δήλωσε για τα πειστήρια ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/th-mantas-o-asfyktikos-thanatos-einai-o-pio-epodynos-ti-dilose-gia-ta-peistiria-o-g-g-eidikon-froyron-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Μαντάς: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ο πιο επώδυνος» – Τι δήλωσε για τα πειστήρια ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">