ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λήμνος: Η πορεία της βλέννας από το Μαρμαρά στο Αιγαίο – Από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσει (χάρτες – video)

Η κατάσταση στη Λήμνο κατά την σημερινή, τέταρτη ημέρα του φαινομένου ευτροφισμού (βλέννα στη θάλασσα) στα παράλια του νησιού, παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο.

Η αυτοψία της ΕΡΤ στα βοριοανατολικά του νησιού έδειξε ότι χθες υπήρχε έντονη η παρουσία της πλαγκτονικής βλέννας, ωστόσο το πρωινό του Σαββάτου έδειχνε έχει απομακρυνθεί, κάτι που, όπως επισημαίνουν και οι κάτοικοι του νησιού, οφείλεται και στα ρεύματα που την μετακινεί.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας Σ. Ορφανίδης έκανε λόγο για μετακίνηση από τη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο επισήμανε: «Το ευχάριστο είναι ότι τα ρεύματα και ο καιρός μετακινούν τη βλέννα και εναλλάξ καθαρίζονται οι διαφορετικές παραλίες του νησιου».

Στους χάρτες παρακάτω φαίνεται (με πράσινο χρώμα) η πορεία του φαινομένου.

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Ελβίρα Κριθάρη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Λήμνος: Η πορεία της βλέννας από το Μαρμαρά στο Αιγαίο – Από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσει (χάρτες – video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/limnos-i-poreia-tis-vlennas-apo-to-marmara-sto-aigaio-apo-poy-xekinise-kai-poy-echei-ftasei-chartes-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λήμνος: Η πορεία της βλέννας από το Μαρμαρά στο Αιγαίο – Από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσει (χάρτες – video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">