ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Λιβύη κλείνει τα σύνορα με την Τυνησία λόγω της αύξησης κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα

Η λιβυκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κλείνει τα σύνορα με την Τυνησία εξαιτίας της ανησυχίας για την υγειονομική κατάσταση στη γειτονική της χώρα και την πιθανή εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού στη Λιβύη.

Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Τυνησία και της αύξησης των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, καθώς και των προειδοποιήσεων του υπουργείου Υγείας για την «κατάρρευση» του συστήματος υγείας, αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας) για μία εβδομάδα, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Χαμούντα.

Οι υπήκοοι της χώρας που βρίσκονται στην τυνησιακή επικράτεια και θέλουν να επιστρέψουν θα μπορούν να απευθύνονται στις λιβυκές προξενικές αρχές, κατά τον ίδιο.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν προσωρινά, ως την εορτή Έιντ αλ Άντχα, η οποία αρχίζει στη Λιβύη την 20ή Ιουλίου.

Η Λιβύη καταγράφει επίσης αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 τις τελευταίες ημέρες, με 1.384 να ανακοινώνονται χθες Πέμπτη.

Επισήμως, η χώρα έχει καταγράψει 3.227 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 199.526 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ωστόσο αρκετοί παρατηρητές θεωρούν πολύ υποτιμημένα τα επίσημα δεδομένα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου ασθενειών, μόλις 413.883 από τους περίπου 6,5 εκατ. κατοίκους της Λιβύης έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19.

Πολλοί Λίβυοι πήγαιναν στην Τυνησία για ιατρική περίθαλψη τα προηγούμενα χρόνια και ο αριθμός τους αυξήθηκε θεαματικά όταν στην πετρελαιοπαραγωγική χώρα επικράτησε χάος τα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι στην εξέγερση με την υποστήριξη του NATO το 2011.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η Λιβύη κλείνει τα σύνορα με την Τυνησία λόγω της αύξησης κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/i-livyi-kleinei-ta-synora-me-tin-tynisia-logo-tis-ayxisis-kroysmaton-tis-metallaxis-delta/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Λιβύη κλείνει τα σύνορα με την Τυνησία λόγω της αύξησης κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">