ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτοφανής επίθεση: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών έχει μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε νωρίτερα στη Μονή Πετράκη. Eπιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά έξι μητροπολιτών -μελών του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη- αλλά και του γραμματέα του δικαστηρίου. Πρόκειται για ιερομόναχο που είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει τη συγκεκριμένη ποινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι 4 μητροπολίτες που ήταν στο «Λαϊκό» μεταφέρθηκαν στο «Γ. Γεννηματάς» και συγκεκριμένα στην οφθαλμολογική κλινική όπου και θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους ενώ να σημειωθεί ότι η όρασή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Κηφισιάς, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Κονίτσης.

Από το ΚΑΤ πήρε εξιτήριο ο Άρτης ενώ εξακολουθούν να νοσηλέυονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δυο άτομα μεταξύ των οποίων ο ιερέας- γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου.

Για το θέμα της πρωτοφανούς επίθεσης υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κ. Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

O δράστης είχε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στην τσέπη του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται ότι είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικάΤους επιττέθηκα γιατί με καθαίρεσαν άδικα τόνισε στους αστυνομικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση σχετικά με τα ναρκωτικά σκευωρία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβησαν στο «Λαϊκό», όπου διακομίστηκαν οι πιο ελαφρά τραυματίες  από τη Μονή Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας που προβληματίζουν. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας μίλησε για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

(EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πρωτοφανής επίθεση: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/sok-sti-moni-petraki-iereas-erixe-vitrioli-se-exi-mitropolites/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτοφανής επίθεση: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">