ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αύξηση κρουσμάτων από τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Έρχονται μέτρα στην εστίαση

Συναγερμό έχει σημάνει η εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Για την ώρα οι μολύνσεις εντοπίζονται σε νέους που δεν νοσούν – έτσι προς το παρόν, παραμένουν ανεπηρέαστοι οι δείκτες των θανάτων και των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Tο Σάββατο ανακοινώθηκαν 2.327 νέα κρούσματα στη χώρα, 142 διασωληνωμένοι και 2 θάνατοι.

Συρροές κρουσμάτων κορονοϊού εμφανίστηκαν σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Πάνω από 40 κρούσματα κορονοϊού έχουν ταυτοποιηθεί τις τελευταίες μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά, Χαλκιδική, Σοφικό Κορινθίας και Καπανδρίτι. Σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών, τα πρωτόκολλα στις κατασκηνώσεις τηρούνται στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά οι συρροές κρουσμάτων αποδίδονται στην μετάλλαξη Δέλτα.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες μέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ομάδων εργαζομένων, καθώς και οι λεπτομέρειες για το μέτρο διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εξετάζεται το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης των μέτρων από τις 15 Ιουλίου κατά μια εβδομάδα ή και περισσότερο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η λειτουργία χώρων αποκλειστικά για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν και μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας, προκειμένου οι επιχειρηματίες να έχουν ένα ακόμα κίνητρο.

Σχετική είδηση: Οι επόμενες κινήσεις για εστίαση-διασκέδαση — Υπό συζήτηση ο διαχωρισμός σε αμιγείς και μεικτούς χώρους

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αύξηση κρουσμάτων από τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Έρχονται μέτρα στην εστίαση εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ayxisi-kroysmaton-apo-ti-metallaxi-delta-erchontai-metra-stin-estiasi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αύξηση κρουσμάτων από τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Έρχονται μέτρα στην εστίαση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">