ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βιβλική η καταστροφή στη Γερμανία – Δραματική η κατάσταση και στο Βέλγιο

Περισσότεροι από 90 είναι οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Γερμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στο Βέλγιο. Στην Κολωνία προκλήθηκε σήμερα το πρωί νέα μεγάλη κατολίσθηση, όπου παρέσυρε σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ. Οι εικόνες είναι πρωτοφανείς και δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών. Δραματικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων που σώθηκαν τελευταία στιγμή από την υπερχείλιση των ποταμών. Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν και στο Λουξεμβούργο αλλά και στην Ολλανδία.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 43, έναντι 31 χθες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Στο Βέλγιο οι σοροί τριών ακόμη ανθρώπων εντοπίστηκαν στην περιοχή Τρό (Trooz) στη Βαλλονία ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 14. Το πρώτο θύμα εντοπίστηκε σε χωράφι της περιοχής Τρό, ενώ τους άλλους δύο ανθρώπους, τους εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία μέσα στο σπίτι τους.

Ανταποκρίσεις: Γιώργος Παππάς/Βερολίνο, Ειρήνη Ζαρκαδούλα/Βρυξέλλες

www.ertnews.gr



Το άρθρο Βιβλική η καταστροφή στη Γερμανία – Δραματική η κατάσταση και στο Βέλγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/vivliki-i-katastrofi-sti-germania-dramatiki-i-katastasi-kai-to-velgio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βιβλική η καταστροφή στη Γερμανία – Δραματική η κατάσταση και στο Βέλγιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">