ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εστίαση: Επανεξετάζονται νέα μέτρα – Μόνο καθήμενοι από σήμερα σε χώρους διασκέδασης

Η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που πλησιάζουν τις 2.000 το τελευταίο διήμερο και τα φαινόμενα συνωστισμού σε χώρους ψυχαγωγίας αλλά και η υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα προβληματίζουν την κυβέρνηση. Η επιτροπή ειδικών προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων μόνο για εμβολιασμένους και την επαναφορά της υποχρεωτικότητας μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα. Ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε ότι “πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας”.

Οι επιστήμονες βάζουν στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο οι εσωτερικοί χώροι τους να λειτουργήσουν από τις 15 Ιουλίου μόνο με εμβολιασμένους, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, προκειμένου να είναι ασφαλής και προστατευμένη η διασκέδαση.

Παράλληλα θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης και διασκέδασης για την τήρηση των νέων μέτρων, και οι επιχειρηματίες θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας – όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα – θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, απ’ την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα: για τα μεν καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, για τα δε καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Επίσης, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα υπάρχει και η δυνατότητα εκ των υστέρων επιβολής κυρώσεων εφόσον διαπιστωθεί βάσει οπτικού υλικού (από social media κ.λ.π.) ότι ένα κατάστημα παραβίασε τους κανόνες τις προηγούμενες ημέρες.

Εξάλλου, κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Βουλή, η οποία προβλέπει τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και οι διοργανωτές συναυλιών ή εμπορικών εκθέσεων, θα μπορούν να διαπιστώνουν τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού των επισκεπτών τους.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εστίαση: Επανεξετάζονται νέα μέτρα – Μόνο καθήμενοι από σήμερα σε χώρους διασκέδασης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/estiasi-epanexetazontai-nea-metra-mono-kathimenoi-apo-simera-se-choroys-diaskedasis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εστίαση: Επανεξετάζονται νέα μέτρα – Μόνο καθήμενοι από σήμερα σε χώρους διασκέδασης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">