ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΑΕΔ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις του προγράμματος επιδότησης εργασίας για ανέργους άνω των 30 ετών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ξεκινάνε σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου και ώρα 13:00, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για την δημιουργία 4.700 νέων θέσεων εργασίας μέσω του Β’ κύκλου του προγράμματος απασχόλησης για ανέργους 30 ετών και άνω, στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι τα εξής:

  • 473,50 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.
  • 568,20 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
  • 655,55 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους.
  • 710,25 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

www.ertnews.grΤο άρθρο ΟΑΕΔ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις του προγράμματος επιδότησης εργασίας για ανέργους άνω των 30 ετών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/oaed-archizoyn-oi-aitiseis-gia-4-700-theseis-toy-programmatos-epidotisis-ergasias-gia-anergoys-ano-ton-30-eton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΑΕΔ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις του προγράμματος επιδότησης εργασίας για ανέργους άνω των 30 ετών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">