ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιταλία: Ευρωπαϊκό ρεκόρ με 48.8 βαθμούς στη Σικελία – Χάθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια ζώα σε δύο μήνες πυρκαγιών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Από χθες συνεχίζεται το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, ονόματι Lucifer (Εωσφόρος), το οποίο σκεπάζει την Ιταλία και που φαίνεται οδυνηρά ευνοϊκό για την δημιουργία πυρκαγιών. Μάλιστα, χθες στην πόλη Floridia της Siracusa σημειώθηκε το ανώτατο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Ευρώπη στα χρονικά δεδομένα, με 48.8 βαθμούς Κελσίου. Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Corriere della Sera, δεν βρέχει από τα μέσα Απριλίου. 

Το πρακτορείο LaPresse δημοσιεύει σήμερα αποκλειστική εκτίμηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente για τις απώλειες στο ζωικό βασίλειο από τις φετινές καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Ιταλία. Σύμφωνα με την εκτίμηση, το τελευταίο δίμηνο χάθηκαν έως και 24 εκατομμύρια ζώα, από πτηνά ως θηλαστικά και ασπόνδυλα -. Ένας υπέρογκος αριθμός που δίνει την εικόνα της περιβαλλοντικής καταστροφής που λαμβάνει χώρα αυτό το καλοκαίρι – και αυτό μόνο στην κατά πολύ πληγείσα Ιταλική επικράτεια.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ιταλία: Ευρωπαϊκό ρεκόρ με 48.8 βαθμούς στη Σικελία – Χάθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια ζώα σε δύο μήνες πυρκαγιών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/italia-eyropaiko-rekor-me-48-8-vathmoys-sti-sikelia-chathikan-peripoy-24-ekatommyria-zoa-se-dyo-mines-pyrkagion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιταλία: Ευρωπαϊκό ρεκόρ με 48.8 βαθμούς στη Σικελία – Χάθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια ζώα σε δύο μήνες πυρκαγιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">