ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Τζανάκης: Η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί – Στόχος απειλών και ο ίδιος (video)

«Έχει φανεί ότι τα λύματα συνδέονται με τα κρούσματα και μπορεί να είναι το αποτύπωμα των προηγούμενων δεκαπέντε ημερών. Επομένως, η αύξηση μπορεί να αντανακλά το μεγάλο φορτίο που είχαν αυτές οι περιοχές, τις περασμένες ημέρες χωρίς να αποκλείεται ότι σε αυτές τις περιοχές μπορούμε να δούμε μια επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Nίκος Τζανάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αρνητική στάση που κρατά η ΠΟΕΔΗΝ και τις απειλές που δέχεται.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Τζανάκης δήλωσε «καλά θα κάνει η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί και όχι το 15%. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που πηγαίνει ενάντια στην πλειοψηφία είναι η ΠΟΕΔΗΝ. Θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και να αφουγκραστεί τη θέληση των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί», χαρακτηρίζοντας εν γένει τη στάση της ως «οξύμωρη και ανεξήγητη».

Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας του κορονοϊού ο Διευθυντής στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ηρακλείου επισήμανε: «Το δικό μας μοντέλο δείχνει ότι έχει αρχίσει μια περίοδος παρατεταμένης επιπέδοσης της καμπύλης, με πολύ ελαφρύ αυξητικό αριθμό προς το παρόν. Το θέμα είναι είναι που θα μετακινηθεί το βάρος της επιδημιολογίας. Είμαι σίγουρος ότι θα μετακινηθεί από τις τουριστικές περιοχές προς άλλες περιοχές όταν επιστρέψουν οι εκδρομείς. Σημασία έχει, επίσης, ότι παρά ότι καθημερινά έχουμε πάνω από 3.000 κρούσματα, ο δείκτης νοσηλείας είναι περίπου στο 1/3 του προηγούμενου κύματος. Επίσης, ακόμα και αν υπάρχουν 300 διασωληνωμένοι, ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τους 800 που είχαμε στο προηγούμενο κύμα. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι ο εμβολιασμός έχει επιδράσει πολύ καταλυτικά στους πανδημικούς δείκτες των νοσηλειών και των διασωληνωμένων. Αυτοί είναι οι δείκτες που θα καθοδηγήσουν στη λήψη μέτρων και λιγότερο τα κρούσματα».

Τι δήλωσε για την τρίτη δόση

Αναφορικά με την αύξηση της νοσηρότητας στην χώρα είπε ότι «τα 2 – 3 εκατ. ενηλίκων που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν. Αυτό είναι το κλειδί που θα λύσει το πρόβλημά μας».

Σχολιάζοντας το θέμα της τρίτης δόσης του εμβολίου ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι περιμένουν ακόμη στοιχεία για να δούνε οι επιστήμονες τι θα γίνει. «Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν 2 δις. εμβολιασμένοι αυτή την στιγμή στον πλανήτη. Δεν πρέπει οι πλούσιες χώρες να στερήσουν τα εμβόλια από τις φτωχότερες προκειμένου να εμβολιάσουν με τρίτη δόση, ενδεχομένως σχετικά αχρείαστη για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και στερήσουν τα αποθέματα από χώρες που δεν έχουν κάνει καν εμβολιασμό. Αυτό εκτός της ανηθικότητας που περιέχει σαν ενέργεια, περιέχει και κάτι πρακτικό: ο εμβολιασμός πρέπει να είναι μια προσπάθεια πλανητικού επιπέδου αν θέλουμε να σταματήσουμε την πανδημία. Υπό αυτή την έννοια είναι πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την τρίτη δόση».

Αναφερόμενος στο θέμα των υγειονομικών και την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για αναστολή των αδειών από την 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Τζανάκης είπε ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένη στους κλάδους που δουλεύουν με την φροντίδα των ασθενών.

Στόχος απειλών για τις θέσεις του

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τζανάκης και ο ίδιος, όπως και αρκετοί άλλοι υποστηρικτές των εμβολίων, δέχεται απειλές. «Δεχόμαστε περισσότερο υβριστικές καταχωρήσεις σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Χθες υπήρχε μια οργανωμένη προσπάθεια απειλών. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια μειοψηφία. Το εξέλαβα ως αστειότητα. Δεν προτίθεμαι να δώσω καμία σημασία σε αυτούς. Εμείς προβάλουμε μια πείρα και γνώση 50 ετών και κινούμαστε με βάσει τις δημοσιευμένες μελέτες και πιστοποιημένους οργανισμούς. Ο κόσμος μπορεί να ακολουθήσει τους σκοταδιστές ή τους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ».

 

 

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ν. Τζανάκης: Η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί – Στόχος απειλών και ο ίδιος (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/n-tzanakis-i-poedin-na-lavei-ypopsi-to-85-ton-nosileyton-poy-echoyn-emvoliastei-stochos-apeilon-kai-o-idios-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Τζανάκης: Η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί – Στόχος απειλών και ο ίδιος (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">