ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Αραβώσης: «Τρέχουν» αναδασώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα – Πρωτιά της Ελλάδας με κλιματικό νόμο

 

Η χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και με την υπάρχουσα νομοθετική διάταξη προβλέπεται το αργότερο σε 30 ημέρες κήρυξη αναδάσωσης. Στο έργο εντάσσονται συνεργεία δασικών συνεταιρισμών και ρητινοσυλλέκτες, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Χρειάζεται ταχύτητα και περιορισμός της γραφειοκρατίας, τόνισε ενώ  «τρέχουν» όπωςε είπε, και τα αντιδιαβρωτικά έργα.

Μεγάλη είναι η προσφορά από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα που μέσα από την πλατφόρμα e-dorees.gov.gr. συμμετέχουν είτε με χρηματική προσφορά, είτε με στήριξη κάποιου έργου για τους πυρόπληκτους.

Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που προωθεί κλιματικό νόμο. Όπως είπε ο κ. Αραβώσης ο νόμος βγαίνει σε διαβούλευση εντός φθινοπώρου και θα συνυπάρχει με το Εθνικό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, με συγκεκριμένα έργα ανά Περιφέρεια.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Αραβώσης: «Τρέχουν» αναδασώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα – Πρωτιά της Ελλάδας με κλιματικό νόμο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/k-aravosis-trechoyn-anadasoseis-kai-antidiavrotika-erga-protia-tis-elladas-me-klimatiko-nomo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Αραβώσης: «Τρέχουν» αναδασώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα – Πρωτιά της Ελλάδας με κλιματικό νόμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">