ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Οικονόμου: Ο νόμος για τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα εφαρμοστεί κανονικά

To επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα διατίθενται δωρεάν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ , στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους ηλικίας 5-30 ετών, υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για «επιδημία που σε αυτή τη φάση απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους».

Είναι ανάγκη να θωρακίσουμε απέναντι στο ενδεχόμενο νέων καθολικών περιορισμών, πρόσθεσε. Παράλληλα ανέφερε ως θετικό ότι από τα μέσα Αυγούστου παρατηρείται αυξητική τάση στα νέα ραντεβού. Επανέλαβε ωστόσο ότι για το τείχος ανοσίας χρειάζονται 1 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμένοι.

Μεθαύριο Τετάρτη λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και ο νόμος περί αναστολής θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι όλοι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ’ αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν την κάρτα του «freedom pass».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα στην πρώτη περί ανασχηματισμού, απάντησε ότι για το θέμα αποφασίζει ο Πρωθυπουργός.

Για τα σχολεία επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η δια ζώσης εκπαίδευση.

«Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι από το ανίκανος χειρότερο είναι να είσαι ικανός για όλα. Ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος» , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε επόμενη ερώτηση.

Η εξωτερική μας πολιτική δεν χαρακτηρίζεται από λιποψυχία, ανέφερε ο κ. Οικονόμου στην ερώτηση «γιατί απέτυχαν» οι ελληνικές προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο συνεργαζόμενων Αφγανών διερμηνέων από την Καμπούλ. Το υπουργείο Εξωτρικών συνεχίζει τις προσπάθειες, επεσήμανε.

Για τα χθεσινά συλλαλητήρια ανεμβολίαστων μίλησε για ετερόκλητη σύνθεση ανθρώπων που μέσα στη δημοκρατία μπορούν να διαδηλώνουν για τις αντιλήψεις τους, ακόμη κι αν αυτές απέχουν έτη φωτός από το 2021. Θα τους παρότρυνα να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε ό,τι λέγεται από ειδικούς , επιστημονικά δεδομένα και κατάλληλους ανθρώπους, είπε.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Οικονόμου: Ο νόμος για τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα εφαρμοστεί κανονικά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/live-i-enimerosi-apo-ton-kyvernitiko-ekprosopo-8/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Οικονόμου: Ο νόμος για τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα εφαρμοστεί κανονικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">