ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Γλυκά νερά

(Διαθέσιμο έως 5/9/2021)
Η ποικιλομορφία της υφής και της γεύσης των ψαριών του γλυκού νερού περιλαμβάνει τα χέλια, που ξεκινούν και τελειώνουν τη ζωή τους στο θαλασσινό νερό του ωκεανού και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ποτάμια και ρυάκια. Η πρακτική ψαρέματος και μαγειρέματός τους χρονολογείται σε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Ο σεφ Μασάκι Κογιάμα («Μασάκι Σούσι», Τζίβστον) που ζει στην Τασμανία, ξεκινά νωρίς το πρωί για τον Ποταμό Χούον ώστε να μαζέψει τα δίχτυα που έριξε το προηγούμενο βράδυ, και αργότερα ψήνει την ψαριά του, την οποία γλασάρει με μία πεντανόστιμη σάλτσα σόγιας και λέει πως πάντα νιώθει εξαιρετικά υγιής όταν τρώει χέλι. Ιδρυτής της καταξιωμένης σχολής μαγειρικής στην Τασμανία Η Αγροτική Κουζίνα, ο σεφ Ρόντνεϊ Νταν («Το Αγροτικό Φαγάδικο») λατρεύει να χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα και ειδικά την πλούσια γεύση και υφή των χελιών, που ψαρεύονται σε απόκρημνα μέρη και παχαίνονται για να πουληθούν. Διατηρεί τα χέλια του σε άλμη και τα καπνίζει με κρύο κάπνισμα στη φάρμα του, ενώ αργότερα ψήνει καπνιστό χέλι στα κάρβουνα για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό σάντουιτς.
Σε ένα παρθένο βουνίσιο ρυάκι στο Χάι Κάουντρι της Βικτόρια, ο σεφ Άντονι Σιμόνε («Μπέιμπι Καφέ & Πιτσαρία») μάς πηγαίνει στο αγαπημένο του σημείο όπου ψαρεύει πέστροφα από παιδί και μοιράζεται την απλή του συνταγή για το κάπνισμα πέστροφας σε γουόκ, με χίκορι τσιπς και φύλλα ευκάλυπτου, με υγρό και νόστιμο αποτέλεσμα, ως φόρο τιμής στα ψάρια του γλυκού νερού.
Η δυναμική Βιετναμέζα σεφ Τζέρι Μάι («Άναμ» Εστιατόριο και Μπαρ) μαγειρεύει έναν υπέροχο ψητό βακαλάλο Murray με βότανα σε ρολάκια ρυζιού, μαζί με μια απίθανη σάλτσα από παστό ψάρι, ανανά και το μυστικό της συστατικό – τη λεμονάδα.
Ο αγαπημένος σεφ Πίτερ Γκίλμορ (Προβλήτα, «Μπένελονγκ») μοιράζεται το πιο γνωστό του Αυστραλιανό πιάτο με αστακό και τηγανίτες από φαγόπυρο…ένας φόρος τιμής της Αυστραλιανής παράδοσης κατανάλωσης αστακού σε φράγματα και ρυάκια και οι τηγανίτες, μία νόστιμη εκδοχή του σνακ για μετά το σχολείο.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Γλυκά νερά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-glyka-nera/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Γλυκά νερά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">