ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Ψάρια για την καλή διάθεση

(Διαθέσιμο έως 12/9/2021)
Μία πίτα με τυρί και πράσο φτιαγμένη με λευκό ψάρι, καπνιστό ψάρι, σολομό και τροφαντές γαρίδες σε μια πλούσια μπεσαμέλ, ψημένη στον φούρνο, καταφθάνει αχνιστή στο τραπέζι και αποτελεί το αγαπημένο πιάτο του σεφ Νέλι Ρόμπινσον (Εστιατόριο «Νελ») από την παιδική του ηλικία στο Βόρειο Μάντσεστερ, ο οποίος μοιράζεται την εξαιρετική του συνταγή με πολλές συμβουλές και κόλπα, παράλληλα.

Για τον πρόσφυγα και πρώην ψαρά από τη Σρι Λάνκα Νιγκετάν Σιθιρασέγκαραμ, το μαμαδίστικο φαγητό του είναι ένα παραδοσιακό καβούρι με κάρι που φτιάχνεται με μπλε καβούρι, αρωματικά, φύλλα κάρι και γάλα καρύδας. Λέει πως η γνώση της μαγειρικής τού έσωσε τη ζωή στο κέντρο κράτησης, όπου περίμενε να πάρει άδεια παραμονής στην Αυστραλία – και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτοβουλίας εν ονόματι «Ταμίλ Γεύματα» όπου δίνονται συχνά δείπνα στη Μελβούρνη στο Περιβαλλοντικό Κοινοτικό Πάρκο CERES.
Μπαν Ξιάο σημαίνει «καυτή τηγανίτα» και αυτή η τραγανή, χρυσαφί τηγανίτα με τον νόστιμο συνδυασμό χοιρινού και γαρίδας, τραγανών φύλλων φασολιών και ποικιλία αρωματικών είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό πιάτο. Η σεφ Κάρολ Μέικιμ («Τσάο Μπαρ») μεγάλωσε στον πλούσιο Νότο του Βιετνάμ και για πολλά χρόνια, εκείνη και ο άντρας της ο Μάρτιν είχαν εστιατόριο στο Παρίσι όπου οι πελάτες ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν το ελαφρύ, αρωματικό φαγητό του Βιετνάμ, που μαγειρεύεται με ελάχιστα λιπαρά.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Ψάρια για την καλή διάθεση εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-psaria-gia-tin-kali-diathesi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Ψάρια για την καλή διάθεση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">