ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο δρόμο της δικαιοσύνης δικογραφίες για ψευδείς δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις (video)

Αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης,  διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων, αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι εντοπίζονται από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  για αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με αντιεμβολιστικό περιεχόμενο και αμφισβήτησης της πανδημίας όπως και των μέτρων προστασίας από αυτήν.

Ήδη σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Στις υποθέσεις αυτές εξετάζεται και η διακίνηση “μαύρου χρήματος” καθώς απο τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες που μοίραζαν και τα εξώδικα ζητούσαν οι επιτήδειοι την καταβολή,  με διάφορους τρόπους, είκοσι ευρώ, προκριμένου να επιδίδονται στον δικαστικό επιμελητή  που θα τα παρέδιδε. Τώρα απομένει η εισαγγελική εντολή για να φανεί και ποιοί είναι οι διαχειριστές των σελίδων αυτών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στο δρόμο της δικαιοσύνης δικογραφίες για ψευδείς δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source http://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/diaspora-fake-news-gia-ton-koronoio-dikografies-gia-4-istoselides-kai-6-logariasmoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο δρόμο της δικαιοσύνης δικογραφίες για ψευδείς δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">