ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Πρώτο: Κύριος σεισμός τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – Σε αυτές τις περιοχές να μην μπουν στα σπίτια (audio)

Την πεποίθηση ότι έχουν υποστεί ζημιές παλιά κτίρια και κατοικίες από τον επιφανειακό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης, εξέφρασε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή 27-09-21-ganas.mp3 με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές. Ο κύριος Γκανάς ζήτησε από όλους να είναι σε ετοιμότητα για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, καθώς θα υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί. «Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ.


 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Πρώτο: Κύριος σεισμός τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – Σε αυτές τις περιοχές να μην μπουν στα σπίτια (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/asteroskopeio-athinon-sto-proto-kyrios-seismos-ta-5-8-richter-stin-kriti-se-aytes-tis-perioches-na-min-mpoyn-sta-spitia-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Πρώτο: Κύριος σεισμός τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – Σε αυτές τις περιοχές να μην μπουν στα σπίτια (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">