ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Armin Laschet: Ένας παθιασμένος Ευρωπαίος με μεγάλη ικανότητα επιβίωσης

Ο Armin Laschet, ο υποψήφιος διάδοχος της Μέρκελ ως καγκελάριος μπορεί να μην είχε το εκλογικό αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε, εντούτοις έχει τη φήμη ενός ανθρώπου οπλισμένου με επιμονή και υπομονή. Όπως τον περιγράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο 60χρονος πολιτικός έχει την ικανότητα να εκθρονίσει τους αντιπάλους του κάτι που είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί ακόμη και αν το κόμμα του βρεθεί δεύτερο πίσω από το SPD. Στις πρώτες του δηλώσεις, το βράδυ της Κυριακής έδωσε το δικό του στίγμα λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη και ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σχηματίσει ένα κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία του. Ο Laschet ο οποίος εκλέχθηκε τον Ιανουάριο επικεφαλής του CDU θεωρούνταν στο ξεκίνημα της διαδρομής του ο βασικός υποψήφιος να διαδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ. Τα λάθη και οι δυσκολίες όμως που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας έφεραν το, του πίσω από το SPD.

Επίσης αντιμετώπισε ισχυρή κριτική για τη στάση του απέναντι στην πανδημία με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung να το χαρακτηρίζει ως «άβουλο ακόμη και παθητικό. Ακόμη και την ημέρα των εκλογών σχολιάστηκε χλευαστικά όταν πήγε να ψηφίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την πόλη Aachen και ο φάκελος μέσα στον οποίο είχε βάλει το ψηφοδέλτιο επέτρεπε να είναι ορατές οι εκλογικές του προτιμήσεις.

Αν λοιπόν καταφέρει και καταλάβει τελικά την καγκελάρια, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Laschet καταφέρνει να διαψεύσει τα εις βάρος του προγνωστικά. Άλλωστε κάτι τέτοιο έκανε και στην κούρσα για την ηγεσία του CDU. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται πολλές φορές ότι υποτιμούν την αξία του εκείνος απάντησε ότι ήταν πολλοί στο παρελθόν οι οποίοι δεν έκαναν σωστούς υπολογισμούς. Ο Laschet είναι παιδί καθολικής οικογένειας, και γιος ενός ανθρακωρύχου στο Aachen, της δυτικής Γερμανίας κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και την Ολλανδία. «Όταν είσαι μέσα στο ορυχείο δεν έχει σημασία από πού προέρχονται όσοι βρίσκονται εκεί μαζί σου, ποια είναι η θρησκεία τους η εμφάνισή τους. Το σημαντικό είναι να μπορείς να στηριχτείς σε αυτούς», είχε πει τον Ιανουάριο στα στελέχη του κόμματος του. Παθιασμένος Ευρωπαίος, σπούδασε νομική στο Μόναχο πριν ξεκινήσει να Εργάζεται ως δημοσιογράφος αρκετά χρόνια εξ αυτών σε καθολική εφημερίδα.

Πηγή: AFP

 

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Armin Laschet: Ένας παθιασμένος Ευρωπαίος με μεγάλη ικανότητα επιβίωσης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/evropi/armin-laschet-enas-pathiasmenos-eyropaios-me-megali-ikanotita-epiviosis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Armin Laschet: Ένας παθιασμένος Ευρωπαίος με μεγάλη ικανότητα επιβίωσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">