ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας – ΔΕΘ: Στο χέρι του κ. Μητσοτάκη η προκήρυξη των εκλογών

Στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ που δίνει αυτήν την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για τις κυβερνητικές παροχές προς τους νέους: «Η δημοσκοπική αναγκαιότητα του κυρίου Μητσοτάκη τον ανάγκασε να ασχοληθεί με μία κοινωνική ομάδα την οποία έχει αμελήσει, τους νέους. Μέχρι τώρα ήταν οι ανέμελοι που είχαν την ευθύνη για τη διασπορά του ιού, δεν είχαν δικαίωμα ούτε να βγουν στις πλατείες και έτρωγαν ξύλο. Ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της εργασιακής αντιμεταρρύθμισης. Αυτοί αποκλείστηκαν για πρώτη φορά στην ακαδημαϊκή ιστορία, 40.000 νέοι έμειναν εκτός. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabyte και χαρτζιλίκια. Θέλουν προοπτική και σχέδιο ώστε να μπορούν να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα. Εμείς εχθές επιχειρήσαμε να μιλήσουμε για τις δικές μας αλλαγές και για όραμα ώστε να δημιουργήσουμε μία νέα αρχή στον τόπο που να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τους νέους να μείνουν εδώ, να σπουδάσουν εδώ και να δημιουργήσουν εδώ και να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση. Καταθέσαμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την αλλαγή του πλαισίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μία κατά την άποψή μου ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που βάζει στο επίκεντρο την αξία της γνώσης και δεν θέτει ταξικούς φραγμούς στους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν και δίνει μία σημαντική προοπτική για τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν για το αύριο των παιδιών τους. Επίσης κάναμε την πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού κυρίως στους νέους ανθρώπους. Εμείς ήμασταν αυτοί που καταργήσαμε τη ρατσιστική διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό. Οι συνθήκες ανασφάλειας στην εργασία αφορούν κυρίως χιλιάδες ανθρώπους. Χρειάζεται ένα συνολικότερο όραμα μία συνολικότερη στρατηγική για να καταπολεμήσουμε το brain drain και το δημογραφικό πρόβλημα γυρνάει χώρα και διώχνει τα παιδιά τους στο εξωτερικό.

Σε σχέση με το ζήτημα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητά εκλογές

«Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός επιθυμεί εκλογές. Αν έχεις το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Για τη διαχείριση της πανδημίας: “Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών-Απευθύνω έκκληση για εμβολιασμό σε όλους”

Απαντώντας για το ενδεχόμενο επέκταση της υποχρεωτικότητας και αν νέα πιθανή έξαρση της πανδημίας έχει πολιτικές συνέπειες προχώρησε σε σύγκριση με τα στοιχεία της πανδημίας σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή, καταλογίζοντας της αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας.

Τα κρούσματα πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 14.000 σήμερα 625.000. Αυτά τα στοιχεία είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας της διαχείρισης της πανδημίας. Από τον Αύγουστο και μετά είναι δεύτερη σε κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και δεύτερη σε θανάτους ανά 1 εκ πληθυσμού. Η δυσμενής πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν επετεύχθησαν παρά το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πανηγυρίσει δυο φορές τη νίκη επί της πανδημίας» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως στους εμβολιασμούς τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά στη χώρα. «Η σχετική καμπύλη έχει επιπεδωθεί, διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες καθώς έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη τους» είπε.

Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δυσμενή εξέλιξη στην πανδημία ανέφερε, ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα στην Ευρώπη.

«Αυτή η πραγματικότητα έχει αιτίες και κάποιοι έχουν ευθύνες. Όταν η εξέλιξη ήταν καλή την πιστωνόταν ο “Μωυσής” ενώ τώρα θα πρέπει να χρεωθεί σε άλλους, στους νέους, στους υγειονομικούς, στους πολίτες», σημείωσε.

Είπε πως ο εμβολιασμός «που είναι ελπίδα δεν προχωρά όπως θα έπρεπε, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη». «Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και δεν μπορεί να πείσει γιατί αντί να χρηματοδοτήσει το μήνυμα με στοχευμένες καμπάνιες χρηματοδότησε το μέσο. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο μέσο» προσέθεσε και τόνισε:

«Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα υγείας του καθενός και της καθεμιάς. “Ναι στη ζωή ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό”, είναι το μήνυμά μας».

www.ertnews.grΤο άρθρο Αλ. Τσίπρας – ΔΕΘ: Στο χέρι του κ. Μητσοτάκη η προκήρυξη των εκλογών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/al-tsipras-deth-sto-cheri-toy-k-mitsotaki-i-prokiryxi-ton-eklogon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας – ΔΕΘ: Στο χέρι του κ. Μητσοτάκη η προκήρυξη των εκλογών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">