ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στους δρόμους του νερού | Ιταλία

Διαθέσιμο έως 29/9/2021
Αυτή τη φορά, ο Τιμ και η Πρου ξεκινούν ένα ταξίδι στη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και κατά μήκος του παλαιότερου καναλιού της Ευρώπης, στην ιστορική καρδιά του Μιλάνου.
Ταξιδεύοντας από τη λίμνη Ματζόρε στο κανάλι Ναβίλι Γκράντε, πλέουν σε μια διαδρομή όπου μετέφεραν μάρμαρο οι μαούνες για πάνω από πέντε αιώνες. Αυτός ο σπάνιος τύπος μαρμάρου από το λατομείο Καντόλια, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του υπέροχου καθεδρικού ναού του Μιλάνου. Μεταφέροντας το δικό τους κομμάτι αυτού του πολύτιμου μαρμάρου, ο Τιμ και η Πρου ξεκίνησαν το ίδιο ταξίδι στο διάσημο Ντουόμο. «Μάλιστα», λέει η Πρου «Έχουμε μια αποστολή – σχεδόν ένα προσκύνημα».
Στην ελβετική πόλη Λοκάρνο δίπλα στη λίμνη, η Πρου ανακαλύπτει ότι ο Τιμ δεν έχει κλείσει τη συνηθισμένη βάρκα αλλά ένα ταχύπλοο. Ξεκινώντας, επισκέπτονται για πρώτη φορά την πρώην κοινότητα του Monte Verità, για να ανακαλύψουν ότι το πρώτο καλοκαίρι της αγάπης δεν ήταν στη Καλιφόρνια του 1960, αλλά το 1900 στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Νοτιότερα μπαίνουν στο υδάτινο βασίλειο των πριγκήπων των Βορομαίων. Σταματώντας στην Ίζολα Μπέλα, η Πρου είναι ενθουσιασμένη που επισκέπτεται τους διάσημους ιταλικούς κήπους της. Τους κήπους του νησιού τους έφτιαξε ο κόμης Κάρλο Βορομαίο για τη σύζυγό του Ιζαμπέλα. Είναι γεμάτη αγάλματα του έρωτα, οι περίτεχνες βεράντες υψώνονται από τη λίμνη και λευκά παγώνια αράζουν στα μονοπάτια της, μια υπέροχη έκφραση αγάπης.



Το άρθρο Στους δρόμους του νερού | Ιταλία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/stoys-dromoys-toy-neroy-italia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στους δρόμους του νερού | Ιταλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">