ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Παυλάκης: Μπαίνοντας ο χειμώνας τα κρούσματα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι

«Δεν είναι καλοί οι αριθμοί όπως ξέρετε, είχαμε ένα μεγάλο επιδημικό κύμα το καλοκαίρι, ευτυχώς φαίνεται λόγω του ότι υπάρχουν διαφορετικών ειδών επιδημίες στην Ελλάδα έχει γίνει μια παύση στην επιδημία τώρα. Βλέπουμε ότι ακόμα ότι κατεβαίνουν λίγο τα νούμερα, αλλά φοβάμαι ότι αυτό θα είναι μόνο μία πρόσκαιρη παύση γιατί μπαίνοντας ο χειμώνας, ανοίγοντας τα σχολεία, γυρίζοντας όλοι στις δουλειές, με κρύο καιρό, τα νούμερα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι και χρειάζεται πολλή προετοιμασία και προσπάθεια για να βγει ο χειμώνας χωρίς πολλά θύματα» ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ο κ. Παυλάκης είπε ότι «ο εμβολιασμός βοηθάει, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να σταματήσει την επιδημία. Για να δούμε σοβαρή παύση τη επιδημίας χρειαζόμαστε να πάμε σε νούμερα πάνω από 90 με 95% εμβολιασμένων στην κοινωνία». Μιλώντας για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα είπε ότι δυστυχώς έχει μείνει πίσω «κι αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό γιατί σχεδόν οι μισοί Έλληνες είναι ακόμα ανεμβολίαστοι».

Επίσης, σημείωσε ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση στρατηγικής και δραστική αλλαγή πορείας για να βγει ο χειμώνας. «Χρειάζεται ουσιαστικότερη κυβερνητική παρέμβαση, γρήγορα “χειρουργικά” μέτρα  και καλύτερη επικοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να διασπείρονται τόσες ψευδείς ειδήσεις χωρίς καμία αντίσταση. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Παυλάκης: Μπαίνοντας ο χειμώνας τα κρούσματα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/g-paylakis-mpainontas-o-cheimonas-ta-kroysmata-tha-archisoyn-na-anevainoyn-kai-pali/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Παυλάκης: Μπαίνοντας ο χειμώνας τα κρούσματα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">