ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επαφές και διαβουλεύσεις στη Γ.Σ του ΟΗΕ -Διπλωματική κινητικότητα για τα εθνικά θέματα

Στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, μεταφέρεται το διπλωματικό, πολιτικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Διπλωματικό μαραθώνιο ξεκινά εντός της ημέρας ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Θα έχει συναντήσεις, όπου θα εξεταστούν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ενώ την Τετάρτη μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού δεν υπάρχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, παρότι ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν, αφού την ημέρα που αναχωρεί ο Ερντογάν, φθάνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση.

Οι εντατικές,  διμερείς και πολυμερείς  συναντήσεις που θα έχει ό Έλληνας υπουργός στο  περιθώριο της συνάντησης περιλαμβάνουν, παραδοσιακούς συμμάχους και εταίρους αλλά και άνοιγμα προς χώρες της υποσαχάρια Αφρικής και της Λατινικής  Αμερικής.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επαφές και διαβουλεύσεις στη Γ.Σ του ΟΗΕ -Διπλωματική κινητικότητα για τα εθνικά θέματα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/epafes-kai-diavoyleyseis-sti-g-s-toy-oie-diplomatiki-kinitikotita-gia-ta-ethnika-themata/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επαφές και διαβουλεύσεις στη Γ.Σ του ΟΗΕ -Διπλωματική κινητικότητα για τα εθνικά θέματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">