ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live από το υπουργείο Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τo Υπουργείο Οικονομικών τις διευκρινίσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Στη συνέντευξη λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία.

Στις ανακοινώσεις των μέτρων στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, προανήγγειλε μεταξύ άλλων μια σειρά δράσεων που θα ανακόψουν το κύμα ακρίβειας, και οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και παρεμβάσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ανακοίνωσε εθνικό σχέδιο δράσης για τους νέους, μείωση φόρου από 24 σε 22% για τις επιχειρήσεις σε μόνιμη βάση, υπερεκπτώσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις, απαλλαγή στην εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022, μείωση έως και 50% στην επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών, κατάργηση φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές και επιδότηση εργασίας.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Live από το υπουργείο Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/live-stis-12-apo-to-ypoyrgeio-oikonomikon-oi-dieykriniseis-gia-ta-metra-poy-exiggeile-o-prothypoyrgos/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live από το υπουργείο Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">