ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη – Ανεμοστρόβιλοι και βροχοπτώσεις ρεκόρ (video)

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, εγκλωβισμένοι οδηγοί, κατεστραμένες υποδομές είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

https://ift.tt/38wlVsk YORK2.jpgΟ Μπιλ ντε Μπλέιζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα Πέμπτη το πρωί ώρα Ελλάδας) κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «ιστορικού καιρικού φαινομένου», καθώς η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.

Εξάλλου η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του μετρό της Νέας Υόρκης ανεστάλη, καθώς απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα, ο οποίος στο μεταξύ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έφερε καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην περιοχή, μετέδωσε το CNN. Στο βίντεο που δημοσίευσε το ESPN διερχόμενος οδηγός καταγράφει τον ανεμοστρόβιλο στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρζι.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι, ο Φιλ Μέρφι, κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Άιντα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΗΠΑ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη – Ανεμοστρόβιλοι και βροχοπτώσεις ρεκόρ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/ipa-se-katastasi-ektaktoy-anagkis-i-nea-yorki-anemostroviloi-kai-vrochoptoseis-rekor-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Υόρκη – Ανεμοστρόβιλοι και βροχοπτώσεις ρεκόρ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">