ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συναγερμός για τις ανατιμήσεις – Δέσμη μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση (video)

Μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το κύμα ακρίβειας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εντός της εβδομάδας ανακοινώνονται και οι τιμές που καταγράφηκαν τον Αύγουστο στα καταναλωτικά αγαθά, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να σημειώνονται στο φυσικό αέριο, την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.


Σαφή εικόνα για το ύψος των ανατιμήσεων τον Αύγουστο θα σχηματίσει η αγορά μέσα στην εβδομάδα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία. Φυσικό αέριο, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης έλαια και κρέατα θα ενσωματωθούν στον κατάλογο με τις με τις υψηλότερες ανατιμήσεις.

Η ανησυχία για τις μεταβολές στις τιμές από εδώ και πέρα, επικεντρώνεται στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στον λογαριασμό του σούπερμαρκετ και στον καφέ.

Μέτρα στοχευμένα για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

«Ασφαλώς θα υπάρξουν κυβερνητικές παρεμβάσεις για εκείνους τους συμπολίτες μας κυρίως που είναι οικονομικά αδύναμοι και δεν ωφελούνται τόσο γρήγορα από την άνοδο της οικονομίας όσο άλλοι συμπολίτες μας που είναι περισσότερο εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό ή τη βιομηχανική παραγωγή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι παρεμβάσεις που αφορούν τις ανατιμήσεις κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν αφορούν μόνο τα νοικοκυριά αλλά πλήττονται και επιχειρήσεις κυρίως οι μικρομεσαίες (…) Και εκεί θα υπάρχει η παρέμβαση που χρειάζεται ώστε όλοι να νοιώσουν μια σιγουριά και ασφάλεια για την επόμενη μέρα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέος γύρος μέτρων προς το τέλος του 2021, ανάλογα και με την εξέλιξη των τιμών στις διεθνείς αγορές.

Σενάρια για το 2022:

  • Μέτρα καταπολέμησης των ανατιμήσεων
  • Μείωση συντελεστών ΕΝΦΙΑ
  • Στήριξη επαγγελματιών με μείωση φόρων – εισφορών

Σενάρια για το 2023:

  • Μόνιμες μειώσεις φόρων
  • Αυξήσεις μισθών

Οι προθεσμίες του Σεπτεμβρίου

10/09: Τελευταία προθεσμία φορολογικών δηλώσεων

15/09: Τελευταία προθεσμία δήλωσης για πρόσωπα που μετέχουν σε επιχειρήσεις

17/09: Πληρωμή 1ης και 2ης δόσης φόρου εισοδήματος

20-25/09: Παραλαβή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ

30/09: Πληρωμή 3ης δόσης φόρου εισοδήματος και 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος, Χαρά Γιαννοπούλου

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συναγερμός για τις ανατιμήσεις – Δέσμη μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/synagermos-gia-tis-anatimiseis-desmi-metron-etoimazei-i-kyvernisi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συναγερμός για τις ανατιμήσεις – Δέσμη μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">