ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δέδας: «Ο Παππάς θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου, είμαι στρατιώτης της Εθνικής»

Δέδας: «Ο Παππάς θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου, είμαι στρατιώτης της Εθνικής»

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε στην Cosmote TV και την εκπομπή Pick n Roll και αναφέρθηκε στον Νίκο Παππά, τους στόχους της ΑΕΚ, τους βομβαρδισμούς στο Ισραήλ και την πρόκληση της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά ο Στέφανος Δέδας δήλωσε:

Για το πρώτο ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο: «Νιώθω περήφανος. Είχαμε μεγάλη πίεση πριν από το ματς αυτό. Παίζαμε απέναντι στον… εαυτό μας. Δεν γινόταν να μην συνδυαστεί αυτό το ματς με τη νίκη. Για εμένα είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη. Αυτό που έχει χτίσει ο κύριος Αγγελόπουλος είναι κάτι το φανταστικό. Έχουμε τους δικούς μας χώρους στο γήπεδο. Στο ματς είχε 3.500 κόσμο μέσα και ακουγόταν σαν να είναι… 10.000! Ο κόσμος πρέπει να χαίρεται πλέον το δικό του σπίτι, στο νέο γήπεδο».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Το πλάνο μας, ήταν να ενισχυθεί η ομάδα στην πορεία της σεζόν. Προέκυψαν θέματα όμως. Ο Μάνι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Ο Ανγκόλα τραυματίστηκε. Είμαστε 10-15 μέρες πίσω από όσο θα ήθελα να είμαστε τώρα. Μας κόστισε μία νίκη στη Φάλκο αυτό, αλλά σύντομα θα έχουμε και την τελική μορφή του ρόστερ και θα είμαστε καλύτερα. Έχω σε κάθε ματς, διαφορετικό ρόστερ μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να βγαίνει σωστά, η κάθε κατοχή».

Για το ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη και συγκεκριμένα του Αντονι Μπράουν: «Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι ξένους. Η δυσκολία είναι ότι να προσθέσεις μία ακόμα παράμετρο στο γεγονός ότι δεν θα μπορεί να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πεις σε έναν ξένο παίκτη, ότι θα παίξει στο BCL μία φορά ανά 15 μέρες. Μοιάζει με συναυλία. Με το παλιό φορμάτ θα ήταν διαφορετικό.

Μου φαίνεται περίεργο πάντως. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορείς να επιλέξεις τον ξένο σου, πριν από το ματς. Εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Η πρώτη μας κίνηση ηταν να βάλουμε ενέργεια στους ψηλούς. Προσθέσαμε τον Χάμερ για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος και σιγά-σιγά να κλείνουμε τις τρύπες και προσπαθούμε να προσθέσουμε έναν σουτέρ σταδιακά».

Για τον Νίκο Παππά και πώς προέκυψε η συνεργασία: «Δεν έχει σημασία αν τον πήρα εγώ τηλέφωνο ή αυτός. Είναι ιδιαίτερο παιδί. Εγώ από τη στιγμή που ο Νίκος ήθελε μια ευκαιρία το καλοκαίρι δεν έχω το δικαίωμα να μην δώσω την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, ταιριάζει στον Νίκος που είναι μεγάλος παίκτης. Σίγουρα αν είναι πετυχημένη συνεργασία θα είναι πολύ όμορφο.

Κάθε μέρα μιλάω μαζί του. Προσπαθώ να του πω να είναι ο εαυτός του, να μην κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του αλλά και καμία φορά να είναι περισσότερο έξυπνος, παρά σωστός. Τον καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είμαι υψηλών τόνων, δεν είμαι αυτό που πρέπει να είναι ένας προπονητής. Νομίζω ότι τώρα έχουμε άριστη συνεργασία. Είχαμε μικροθεματάκια, αλλά ήταν μέχρι να καταλάβει τον χαρακτήρα μου. Το τελευταίο διάστημα είναι πιο ενεργός παίκτης και πιο υπεύθυνος. Πιστεύω θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου. Είναι μεγάλη πρόκληση».

Για τους βομβαρδισμούς στο Ισραήλ και αν έπαιξαν ρόλο στην αποχώρησή του από την Χάποελ Χολόν: «Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές για 2-3 μέρες. Όταν βλέπω Ισραηλινούς να τρέχουν με πανικό, εγώ τι να κάνω εκεί; Πολλοί Αμερικανοί έφυγαν τότε από το Ισραήλ. Από εκεί και πέρα, όταν η ΑΕΚ, σου απευθύνει την πρόσκληση, δεν γίνεται να πεις ότι δεν θα αναλάβεις τον πάγκο της».

Για το Basketball Champions League: «Σίγουρα είναι πολύ σοβαρή διοργάνωση. Προηγείται πολύ στα ΜΜΕ, σε σχέση με το Eurocup. Στο BCL επειδή προκρίνεσαι μέσω του πρωταθλήματος, υπάρχει αξιοκρατία. Η Euroleague δυστυχώς είναι κλειστό κλαμπ. Το BCL έχει οργάνωση. Κάνει μεγάλη προσπάθεια. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις ομάδες και οικονομικά».

Για το τι του ζήτησε ο Μάκης Αγγελόπουλος όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά: «Αυτό το μήνυμα που πέρασε και πείστηκα για αυτό στην πρώτη συνάντησή μας το καλοκαίρι, ήταν ότι θα τα έλυνε όλα τα προβλήματα το καλοκαίρι, η ομάδα θα πάει στο καινούριο γήπεδο με όχι υπερβολικό μπάτζετ και στόχους. Η εικόνα που είχα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά λύθηκαν όλα τα θέματα. Εγώ είπα ότι θα προσπαθήσω να βρούμε οικονομικούς παίκτες να πατήσουμε στα πόδια μας και μετά να βελτιωθούμε».

Για το αν υπήρχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό πέρυσι: «Με τον Παναθηναϊκό έγινε μία συζήτηση για να μπω στο σταφ. Δεν σημαίνει ότι δεν στοχεύεις κάπου. Μακάρι η ΑΕΚ να μεγαλώσει και να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και ίσως να πάει σε μία Ευρωλίγκα».

Για την Εθνική Ανδρών: «Για κάθε προπονητή και αθλητή το να είσαι μέλος της Εθνικής είναι στόχος και όνειρο ζωής. Είναι κοινότυπο, αλλά αυτό είναι. Είχα την χαρά και την τιμή να δουλέψω με την Σλοβενία σε ευρωπαίκό και παγκόσμιο. Εγώ είμαι έτοιμος και στρατιώτης, όποτε μου πουν, είτε τώρα είτε στο μέλλον, να βοηθήσω με την εμπειρία μου και το πάθος μου».

sports.ert.gr.



Το άρθρο Δέδας: «Ο Παππάς θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου, είμαι στρατιώτης της Εθνικής» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/dedas-o-pappas-tha-paixei-megalo-mpasket-mazi-moy-eimai-stratiotis-tis-ethnikis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δέδας: «Ο Παππάς θα παίξει μεγάλο μπάσκετ μαζί μου, είμαι στρατιώτης της Εθνικής» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">