ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση αναφορικά με το Masterplan της αστικής ανάπλασης


Σήμερα στ
ις 12 το μεσημέρι, σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube, έγινε η επίσημη παρουσίαση του masterplan του έργου.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ο Γλυφάδα web , όπως και πλειάδα τοπικά και αθηναϊκά site ήταν προσκεκλημένα στην παρουσίαση , όμως ειδικά εμείς βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση αναφορικά με το Masterplan της αστικής ανάπλασης στην περιοχή μας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε συμμετάσχει στις παρουσιάσεις.

Προσωπικά διαπίστωσα ότι μεγάλα αθηναϊκά site προέβαλαν την παρουσίαση , καθώς και την απευθείας μετάδοση από το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube , όμως παραδόξως - η απευθείας μετάδοση δεν έτυχε μεγάλης επισκεψιμότητας. Ενδεχομένως ο κόσμος έχει κουραστεί καθώς και κορεστεί από ανακοινώσεις - εκδηλώσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια και επιζητεί απτά άμεσα ουσιαστικά έργα , καθώς και την συμμετοχή του , αντί των εξαγγελιών.

Η εταιρία ασφαλώς καλώς πράττει να εξαγγέλλει , όμως από το δικό μας μετερίζι οφείλουμε να πούμε ότι δεν μας επαρκούν οι εξαγγελίες με την συμμετοχή έτερων προσώπων τα οποία ουδεμία σχέση είχαν η έχουν με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Θεωρώ ότι οι αρμόδιοι της Lamda Development πρέπει να ενεργοποιήσουν τους κατά τόπους δημοσιογράφους - media και να διαμορφωθούν οι όροι οι τοπικές κοινωνίες του Ελληνικού , Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, καθώς επίσης και οι ενασχολούμενοι σε αυτές να συμμετάσχουν και να συντονίζουν τις παρουσιάσεις και να δοθεί ένας διευρυμένος χαρακτήρας ο οποίος να μην περιορίζεται σε ανακοινώσεις.

Πλουραλιστική παρουσίαση

Ειδικότερα η δική μας πρόταση είναι να συμμετάσχουν στις παρουσιάσεις τοπικοί παράγοντες της πολιτικής , οικονομικής , επιστημονικής, καθώς και κοινωνικής ζωής του τόπου, ώστε έπειτα της παρουσίασης από τους αρμοδίους της Lamda Development να υφίσταται μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το Masterplan της αστικής ανάπλασης.

Χρειάζεται οι συμπολίτες μας , καθώς και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι, να έχουν την δυνατότητα να ακούσουν, τόσο από τους πολιτικούς αντιπροσώπους τους , όσο και από μια σειρά τοπικών παραγόντων , τις θέσεις και τις σκέψεις τους αναφορικά με το έργο της αστικής ανάπλασης. (Την δική τους οπτική.)

Δείτε την παρουσίαση

 

Παρουσίαση του σχεδιασμού ανάπλασης συνολικής έκτασης 6,2 εκατ. τ.μ. που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα μας και θα δημιουργήσει ουσιαστικά στην περιοχή μια νέα έξυπνη πράσινη πόλη.

ΥΓ: Ευελπιστώ όσοι έτυχε να ακούσετε στον παρελθόντα χρόνο , ( πριν από 30 χρόνια ), από τον επανειλημμένα κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM τον όρο έξυπνες συσκευές , έξυπνες πράσινες πόλεις , κ.α, ( σε εποχές που ήταν άγνωστες λέξεις ), να έχετε σχηματίσει μια εικόνα. 

# Παράλληλα θέλω να πιστεύω ότι ορισμένοι ''αριστεροί'' σε τοπικό επίπεδο έχουν κατανοήσει ότι ο υποφαινόμενος δεν κινείτε όπως το σύνολο των υπολοίπων στην περιοχή μας. ( Εσείς κ.κ. της αριστεράς αν είχατε κληθεί τρεις φορές από την Lamda Development θα είχατε παραστεί στις παρουσιάσεις ;Έχετε να δηλώσετε οτιδήποτε κύριοι Σ.Σ και Α.Τ ; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση αναφορικά με το Masterplan της αστικής ανάπλασης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">