ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι εργολάβοι μνηστήρες στα δυο μεγάλα έργα ψηφιοποίησης ύψους 535,9 εκατ. ευρώ


Στον τομέα της ψηφιοποίησης βγαίνουν στον αέρα δύο μεγάλα έργα και συγκεκριμένα 
535,9 εκατ. ευρώ.

Στην ψηφιοποίηση των 390 υποθηκοφυλακείων προϋπολογισμού 309,8 εκατ. από το Εθνικό Κτηματολόγιο και η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ύψους 226,1 εκατ. ευρώ, (μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης), «μπαίνουν σφήνα» οι εργολάβοι.

H παρουσία πλέον των εργολάβων σε μεγάλα έργα πληροφορικής ανακατεύει την τράπουλα και σηματοδοτεί εξελίξεις και ανατροπές στην επιχειρηματικότητα και τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι εργολάβοι με πρώτη στην παρούσα φάση την Ιντρακάτ του ομίλου Κόκκαλη, «σπάνε» το ολιγοπώλιο των εταιριών πληροφορικής (Unisystem, Byte, Quest, Space Hellas) και των εταιρειών τηλεπικοινωνίας (ΟΤΕ, Wind, Vodafone) και δηλώνουν «παρών» στην μεγάλη πίτα των έργων ύψους 10 δισ. που θα βγουν στη χώρα με χρηματοδοτήσεις ενταγμένες στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως επισημαίνουν αξιόπιστες πηγές, η Ιντρακάτ ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στα έργα για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, των υποθηκοφυλακείων και των αρχείων της πολεοδομίας, όπου ο ρόλος του ΤΕΕ και προσωπικά του προέδρου του κ. Στασινού θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός στην έκβαση των διαγωνιστικών διαδικασιών!

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της Ιντρακάτ για τα 2 έργα ψηφιοποίησης συνολικού ύψους 535,9 εκατ. ευρώ, έγινε αντιληπτό από τους λοιπούς εργολάβους, με πρώτο τον Μυτιληναίο που «δήλωσε» ότι θα κατέβει στις μεγάλες δουλειές του Εθνικού Κτηματολογίου και του ΤΕΕ.

Ταυτοχρόνως, καλά πληροφορημένοι κύκλοι τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή ενεργοποιεί ήδη αντανακλαστικά τόσο της ΓΕΚ Τέρνα, όσο και των Ελλάκτωρα και ΑΒΑΞ.

Σε απλά λόγια, στα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης όπου στην «μοιρασιά» το ΤΕΕ με κυβερνητικές αποφάσεις θα έχει πρωτεύοντα ρόλο, προβλέπεται σφαγή, καθώς η σφήνα των εργολάβων με πρώτους Ιντρακάτ και Μυτιληναίο ανοίγει το παιχνίδι και σηματοδοτεί μεγάλες ανατροπές, εντάσεις και συγκρούσεις.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Και να σκεφτείς αναγνώστη/ια ότι πριν από τρεις δεκαετίες είχε ''μαλλιάσει'' η γλώσσα μας, καθημερινά στον ραδιοφωνικό αέρα , περνώντας μηνύματα για ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ - ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους - πολιτείας , των Ο.Τ.Α ( Δήμων ) , ψηφιακή Ραδιοτηλεόραση , κ.α. , και ενώ αφιερώσαμε αναρίθμητες ώρες μεταδόσεων, στη συνεχεία, σε όλα αυτά που είχαμε θέσει , τον πρώτο ρόλο και λόγο τον έχουν έτεροι , και ειδικότερα εργολάβοι , πολυεθνικές και πολιτικά κόμματα, και πουθενά και σε τίποτα εμείς !

Ακόμα και τοπικά, στον Δήμο Γλυφάδας, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ στο όνομα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου και των ψηφιακών παροχών - υποδομών. Τα χρήματά μας έχουν δρομολογηθεί σε χιλιάδες τσέπες , ημετέρων , πλήν της δικής μας που είχαμε θέσει σε ανύπτοπτο χρόνο αυτό το θέμα ! 

Τα αστικά κόμματα στην αυτοδιοίκηση , καθώς και οι ''επαγγελματίες'' της πολιτικής είναι κάτι αντίστοιχο της γάγγραινας.

ΥΓ: Θέλετε να σας κάνουμε δημόσια επίδειξη πως ακόμα και ένας άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει τα ψηφιακά αυτοματοποιημένα συστήματα που παρέχουν ο Κόκκαλης , ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Unisystem, Byte, Quest, Space Hellas και λοιποί ; Ζητήστε μας επίμονα να κάνουμε ένα βίντεο με συστήματα ΑΙ ( Artificial Intelligence ''τεχνητής νοημοσύνης'' ) κατασκευασμένα από εμάς ώστε εσείς να κάνετε τις διαπιστώσεις.

# Μήπως ξέρεις από ΑΙ ; Από νανοτεχνολογία ξέρεις ; ( Εμείς δεν είμαστε μόνο λόγια , όπως είθισται να συμβαίνει με όσους παρακολουθείται από τα εθνικά και τοπικά media, είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε στην Ελλάδα αυτά τα ζητήματα και τα γνωρίζουμε από ιδία πείρα. )

# Αν υπήρχε ενδιαφέρων μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά καινοτόμα συστήματα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ, όμως εδώ μιλάμε για την σφαγή των ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, και των διαχειριστών ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, οι οποίοι πιστώνουν χρήμα των ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να εισαγάγουν μια σειρά συστημάτων απο το εξωτερικό !!! 

- Βλέπε ενδεικτικά πιστώσεις εκατομμυρίων για ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΡΤ, από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και αν σε αυτόν τον εξοπλισμό υπάρχει έστω και μια βίδα Ελληνική ! ( Και ύστερα σου λένε Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση !!! Πράγματι σε έναν βαθμό ομιλεί ελληνικά , όμως μεταδίδει μέσω εισαγόμενης - ξένης - τεχνολογίας 

- Καταλαβαίνεις αναγνώστη/ια ότι το καπιταλιστικό σύστημα και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις  κάνουν ζημία στον τόπο ; (Εμείς θα παρείχαμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία ώστε να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια και οι υποδομές τους και να παρέχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ για αξιοποίηση στο ΔΗΜΟΣΙΟ.) ΓίνετΑΙ ? Τίποτα δεν γίνεται όταν αποφασίζει η ''νέα τάξη πραγμάτων'' διαμορφώνοντας ένα μέλλον καθολικά εισαγόμενων, και ειδικότερα, εξαγόμενων προϊόντων δικών τους για την ευημερία την δική τους.

- Τέλος, η ''δουλειά'' είτε με συστήματα εισαγόμενα , είτε των πολυεθνικών, είτε των εργολάβων ασφαλώς και θα γίνει , όμως ο τόπος θα μένει διαρκώς πίσω - στάσιμος - στον τομέα της διευρυμένης ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει εσαεί κολλημένη στον τομέα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι εργολάβοι μνηστήρες στα δυο μεγάλα έργα ψηφιοποίησης ύψους 535,9 εκατ. ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">