ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λ. Οικονόμου στο Πρώτο: Έχουν ευθύνη όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στον Άλκη – Ειλημμένη η απόφαση για αλλαγές στους συνδέσμους (audio)


Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη είχαν ευθύνη και θα αντιμετωπίσουν ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

Για τον 20χρονο που διέφυγε, επεσήμανε ότι όταν πήγε στην Αλβανία δεν υπήρχε ένταλμα σε βάρος του, δεν ήταν καταζητούμενος, κατά συνέπεια νομότυπα πήγε στην πατρίδα του.

«Η έκδοση του διεθνούς εντάλματος είναι πρώτη προτεραιότητα των αρμόδιων δικαστικών αρχών και πολύ σύντομα θα είναι στα χέρια μας. Αναμένουμε και την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων για να ξέρουμε τι έκανε ο καθένας από αυτούς που έχουν συλληφθεί και σε ποιο βαθμό ενέχεται. Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις μια βραδύτητα ως προς την εισαγωγή των υποθέσεων στην ακροαματική διαδικασία», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών, σημείωσε ότι «κατά βάσιν, αυτά που βρίσκουμε είναι αντικείμενα τα οποία σε μία συμπλοκή μπορούν να επιφέρουν σημαντικές σωματικές βλάβες μέχρι και κίνδυνο ζωής, είναι όμως οριακά στο να χαρακτηριστούν όπλα ή οτιδήποτε άλλο», λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα στο ακροατήριο, κατά πόσο πχ απαγορεύεται να έχει κάποιος έναν γκασμά, μια αξίνα.

«Είναι ειλημμένη απόφαση από πλευράς κυβέρνησης να προχωρήσουμε σ’ έναν επανακαθορισμό του καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των συνδέσμων. Εκτιμώ ότι θα έχουμε την στήριξη όσων εμπλέκονται γενικότερα με τον αθλητισμό και των ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας πια και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει και πολιτική συναίνεση μέσα στο Κοινοβούλιο, πάνω σε αυτό», είπε, αναφερόμενος στη λειτουργία συνδέσμων και στην εξυγίανση του χώρου. «Οι ΠΑΕ είναι οι πρώτες που έχουν συμφέρον από αυτό για να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι οπαδός της δημιουργίας ειδικών Σωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει τμήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας κι έχει κατάλληλα εκπαιδευμένο  προσωπικό¨, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Κι έχει ανταλλάξει εμπειρίες και με συναδέλφους από το εξωτερικό με οργανωμένες αποστολές, μεταξύ αυτών και η Scotland Yard, που έχει εξαιρετική εμπειρία στην αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

 

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/Pwc0STy
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λ. Οικονόμου στο Πρώτο: Έχουν ευθύνη όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στον Άλκη – Ειλημμένη η απόφαση για αλλαγές στους συνδέσμους (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">