ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερό σκηνικό σε όλη τη χώρα


Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά προβλέπεται αρκετά βροχερός καιρός. σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το σύστημα αργά το βράδυ θα επηρεάσει και άλλες ηπειρωτικές περιοχές. Την Πέμπτη στην αρχή της ημέρας προβλέπονται βροχές στα ηπειρωτικά, και αργότερα και σε Κυκλάδες Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο εντυπωσιακά ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 20 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις την Κυριακή με τη θερμοκρασία να παραμένει πιο υψηλά από τα κανονικά επίπεδα.

Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16- 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα δυτικά από το μεσημέρι θα σταματήσουν και σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/TykFb8J
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερό σκηνικό σε όλη τη χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">