ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπ. Εξωτερικών: Παράνομη και μονομερής η ανακήρυξη “ανεξαρτησίας” των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ


Κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ χαρακτήρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την κίνηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν να αναγνωρίσει τα αποσχιστικά εδάφη του Ντονμπάς.

Η ανακοίνωση

“Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή” αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/iO8lg7d
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπ. Εξωτερικών: Παράνομη και μονομερής η ανακήρυξη “ανεξαρτησίας” των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">