ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Τσικνοπέπμτη με λιακάδα αλλά και ισχυρές βροχές με αέρηδες


Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χτες επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως τα δυτικά, σταδιακά θα βελτιωθεί.

Κατά τόπους θα παρουσιαστούν ισχυρά φαινόμενα, σε Θεσσαλία, Σποράδες, μέχρι το απόγευμα και την Εύβοια κι από το μεσημέρι μέχρι κι αύριο το μεσημέρι Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.
Αυτήν την ώρα υπάρχουν πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου που θα εξασθενήσουν όμως σύντομα, θα συνεχιστούν όμως οι χιονοπτώσεις κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης μέχρι και αύριο.

Επιπλέον, θα επικρατήσουν σταδιακά και θυελλώδεις βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο, από το μεσημέρι και στο Αιγαίο, οι οποίοι αύριο θα εξασθενήσουν σταδιακά στο Ιόνιο, στο Αιγαίο όμως θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Κύριο χαρακτηριστικό και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά, όπου δε θα ξεπεράσει σήμερα τους 13-15 βαθμούς αντίστοιχα, είμαστε δηλαδή 5-7 βαθμούς κάτω, ενώ θα πέσει κι άλλο λίγο αύριο.

Και στην Εύβοια αναμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Στην Αττική θα έχουμε τοπικές βροχές, όχι όμως έντονες, ισχυρούς βοριάδες από το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς (Και αύριο άστατος καιρός με τοπικές βροχές στα βόρεια, μέχρι το μεσημέρι).

Και στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, όχι έντονες, βοριάδες 5-6, τώρα νωρίς το πρωί και 7 μποφόρ, θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Αύριο

Στα δυτικά καλός καιρός, στα υπόλοιπα θα έχουμε ακόμα τοπικές βροχές, στα νοτιοανατολικά και καταιγίδες, όπως είπαμε τοπικά ισχυρές σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι, χιόνια κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και λίγα ακόμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά και στα ορεινά της Εύβοιας, βοριάδες στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ, από το απόγευμα όμως τόσο τα φαινόμενα όσο και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες μόνο ασθενείς βροχές το πρωί στο Ν/Α. Αιγαίο αλλά με γρήγορη βελτίωση και άνοδο θερμοκρασίας. Ένα νέο κύμα φαίνεται να περιμένουμε από την Κυριακή, αλλά περισσότερα θα πούμε τις επόμενες μέρες.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/dTikwZH
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Τσικνοπέπμτη με λιακάδα αλλά και ισχυρές βροχές με αέρηδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">