ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο πρώτη επιδίωξη της Ρωσίας – Οι εκτιμήσεις μετά την εισβολή απο τον Διεθνολόγο Κ. Υφαντή


Ο Διεθνολόγος Κώστας Υφαντής  μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε τις πρώτες εκτιμήσεις για το τι θα επακολουθήσει μετά την απόφαση του προέδρου Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία τα ξημερώματα και να εξηγήσει τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες τελικά  ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την εντολή της εισβολής.

Προσπαθούμε να βρούμε  μια αιτιακή σχέση μεταξύ αυτού που συμβαίνει και γιατί συμβαίνει .

Ποιος είναι ο στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία ;  Είναι να την ελέγξει. Δεν μπορούσε δεν να την ελέγξει μέσω των συμφωνιών του Μίνσκ γιατί το Κίεβο αρνήθηκε να τις εφαρμόσει και έτσι μόνη επιλογή που του είχε μείνει εφόσον δεν αναδιπλώνονταν από αυτό το στόχο είναι η χρήση σκληρής ισχύος. Αυτό κάνει. Το που θα σταματήσει νομίζω ότι το πρώτο όριο είναι η αλλαγή καθεστώτος .

Δηλαδή μία κυβέρνηση η οποία θα τα προσαρμόσει την πολιτική της Ουκρανίας στα συμφέροντα της Ρωσίας και προφανώς  θα είναι  πολύ λιγότερο δημοκρατική  από αυτό  που είναι σήμερα . Υπάρχει και το χειρότερο ακόμα σενάριο να πιστώσει αυτό που έχει π έχει ανακοινώσει ότι η Ουκρανία είναι μία χώρα που δεν έπρεπε να έχει το δικαίωμα να υπάρχει. Έτσι ακριβώς το είπε.  Να της στερήσει αυτό το δικαίωμα.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/0GAq8Bg
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο πρώτη επιδίωξη της Ρωσίας – Οι εκτιμήσεις μετά την εισβολή απο τον Διεθνολόγο Κ. Υφαντή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">