ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Κουμουτσάκος: Με ανησυχεί η λογική αναθεωρήσεων και αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή- Τι είπε για τις επιπτώσεις της εισβολής στην Ουκρανία (video)


Ο  Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής της ΝΔ και ειδικός σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας με μακρά θητεία σε ανάλογες πολιτικές θέσεις, μίλησε στην ΕΡΤ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επίθεση στην Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ελλάδα.

Γεωστρατηγικά φαίνεται ότι ο βασικός στόχος είναι να ενωθεί η περιοχή Ντονμπάς, των δύο Δημοκρατιών με την Κριμαία, είπε ο κ. Κουμουτάκος. Δηλαδή να υπάρξει όλος αυτός ο διάδρομος, προκειμένου να υπάρχει μία άμεση πρόσβαση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία μέχρι την Κριμαία και να μην διακόπτεται η  χερσαία πρόσβαση της προς την Κριμαία.

Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην  «πεδίο.»  Δεν νομίζω ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μπορεί να προστεθεί κάτι άλλο.

Πρέπει η προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Ουκρανία κυρίως στη Μαριούπολη. Από κει και πέρα αυτό το οποίο εμένα με προβληματίζει είναι μία λογική ανακατατάξεων αλλαγών και αναθεωρήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά αυτό θα το δούμε.

Εκτιμώντας για το πώς θα μας επηρεάσει πλέον αυτή η τελευταία εξέλιξη εδώ την ελληνική οικονομία, στα ενεργειακά στον τουρισμό ο κ. Κουμουτάκος σημείωσε :

Όταν βρισκόμαστε σε μία δραματική κατάσταση υπάρχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Θέλω να ελπίζω όμως ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει πάρα πολύ ώστε να μην έχει σοβαρές συνέπειες.

Για τον τουρισμό μας ξέρουμε ότι δεχόμαστε πολλές χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες Ρώσων τουριστών το καλοκαίρι δεν ξέρω αυτό πώς θα εξελιχθεί. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε και θα βρεθούμε σε μία φάση κυρώσεων από πλευράς της Δύσης και στις κυρώσεις αυτές θα υπάρξουν ακυρωτικά αντίποινα. Αυτό λέει η λογική δεν είμαι προφήτης αλλά αυτό λέει η λογική αυτό έκανε Ρωσία και στις προηγούμενες κυρώσεις που είχε υποστεί μετά την κατάληψη της Κριμαίας.

Επομένως μπαίνουμε σε μία φάση που έχει υψηλή επικινδυνότητα. Εγώ άκουσα και μεγάλη προσοχή τον πρωθυπουργό εχθές όπου είπε ότι έχουμε ενεργειακή επάρκεια για επαρκές χρονικό διάστημα και  αυτό είναι πολύ θετικό.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκλεισε την συνέντευξη  επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό του για την ύπαρξη μίας λογικής αναθεωρήσεων και  ανακατατάξεων και αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή ενώ στο ακροτελεύτιο  σχόλιο του ο κ. Κουμουτσάκος  υπογράμμισε ότι συγκρατεί κάτι το οποίο είπε ο Πούτιν, περί προσπάθειας αφοπλισμού της Ουκρανίας .

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/v3m6wr4
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Κουμουτσάκος: Με ανησυχεί η λογική αναθεωρήσεων και αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή- Τι είπε για τις επιπτώσεις της εισβολής στην Ουκρανία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">