ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης


Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων οι ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των προφυλακισμένων κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης.

Ουσιαστικά δέχθηκε την εισήγηση της αρμόδια Εισαγγελέως και απέρριψε το αίτημα, αποφεύγοντας το δικονομικό τέχνασμα που ήταν προφανές ότι στόχευε αφενός στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων και στην καθυστέρηση της περαιτέρω έρευνας και ανάκρισης, αφού αν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, θα ακυρώνονταν η προδικασία και θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών, επιμένοντας στην ακύρωση των συλλήψεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η συνιδιοκτήτρια κόρη της, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο νοσηλεύτριες και ένα συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, που εργάζονταν στο παρελθόν σαν διοικητικός υπάλληλος στην επίμαχη δομή.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν 29 ανθρωποκτονίες και για 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης, η δίωξη αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις μέσω των ΑΜΚΑ ηλικιωμένων, η οποία ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλα αδικήματα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/1RiQsjJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">