ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη – Οι γαλλικές εκλογές δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου


Με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών  ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει  ότι η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού οξύνει τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια. Δίνει τροφή στις δυνάμεις του εθνικισμού και της ακροδεξιάς.

Ειδικά για της εκλογές στη Γαλλία τονίζει την ανάγκη να ηττηθεί η Λεπέν και σχολιάζει ότι η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν, τη στιγμή που οι υποψήφιοι των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, είναι μια θετική είδηση. Ωστόσο είναι κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς δεν επιτρέπει την είσοδό της στο δεύτερο γύρο, αντί της Ακροδεξιάς Λεπέν.

Τέλος καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις μέσα από συνεργασίες και κοινούς αγώνες να ανοίξουν τον δρόμο για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.  Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/TV7cm8j
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη – Οι γαλλικές εκλογές δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">