ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με ηλιόλουστες ημέρες ξεκινάει η εβδομάδα (video)


Σε γενικές γραμμές η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι ηλιόλουστες ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Oι βορειοδυτικοί άνεμοι που έχουν επικρατήσει θα δίνουν εξαιρετική διαύγεια στον ουρανό, μέχρι το μεσημέρι στο κεντρικό και βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν όμως τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει μέχρι τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Oι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση θα υπάρξει από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Την Τρίτη προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά

Από Τετάρτη θα υπάρχουν κάποιες υψηλές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην αρχή της Μ. Εβδομάδας.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cX0QtW8
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με ηλιόλουστες ημέρες ξεκινάει η εβδομάδα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">