ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συρίγος στην ΕΡΤ για τη μεταφορά πανεπιστημιακών σχολών από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες: Λαμβάνονται μέτρα για να μην θιγούν οι φοιτητές (video)


Για το θέμα με τις αντιδράσεις που έχει προκύψει λόγω της μεταφοράς σχολών (αφορά 6.000 φοιτητές) από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, με επακόλουθο τις κινητοποιήσεις από φοιτητές και φορείς, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος.

«Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από το κάθε πανεπιστήμιο να καταθέσει τις προτάσεις του για το τι θα γίνει με τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας. Η προθεσμία ήταν η 31η Μαρτίου και σε αυτό το πλαίσιο το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος κατέθεσε τις προτάσεις του. Οι εν λόγω προτάσεις θα τεθούν υπόψιν της αρμόδιας Εθνικής Αρχής για τη δημόσια εκπαίδευση, που είναι ανεξάρτητη αρχή, και θα κρίνει από ακαδημαϊκής πλευράς και πλευράς επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκαταστάσεως (επαγγελματικά) τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συνέχεια θα έρθουν οι προτάσεις στο υπουργείο για να κριθούν συνολικά» σημείωσε ο ίδιος.

«Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνονται μέτρα για να μην θιγούν αυτοί που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν καταργηθεί κάποιο τμήμα, πάντα θα ληφθεί υπόψιν όσοι φοιτούν σε αυτό, να αποφοιτήσουν κανονικά (…) Συνήθως αυτό που γίνεται είναι το να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους οι φοιτητές εκεί όπου βρίσκονται. Δεν υπάρχει καμιά ειλημμένη απόφαση» επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Απαντώντας στους φοιτητές που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον των ίδιων και των σχολών τους μέσω της ΕΡΤ στην εκπομπή, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα ελεγχθούν κριτήρια βάσει των οποίων θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. «Είναι πρόωρο να πω ο,τιδήποτε άλλο πριν έρθουν οι σχετικές προτάσεις στο υπουργείο», τόνισε.

Οι φοιτητές έχουν δρομολογήσει κινητοποίηση στις 12:00 της Τρίτης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/q9Vz1ty
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συρίγος στην ΕΡΤ για τη μεταφορά πανεπιστημιακών σχολών από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες: Λαμβάνονται μέτρα για να μην θιγούν οι φοιτητές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">