ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά


Με λίγες τοπικές μπόρες σήμερα κυρίως σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Γιαννόπουλο Παναγιώτη.

Η θερμοκρασία λίγο ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες. Η ανοιξιάτικη αστάθεια, με τις τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται ότι θα ενταθεί στα ηπειρωτικά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 07 έως 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Ndyzxvp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">