ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλημμελειοδικείο: Απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους της πολύνεκρης πλημμύρας στην Μάνδρα το 2017


Την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την φονική πλημμύρα, με 25 νεκρούς, στη Μάνδρα το 2017 αναμένεται σήμερα να ακούσουν οι 21 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν ως υπαίτιοι. Οι εναγόμενοι είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Πέντε και πλέον χρόνια από τη φονική πορεία των υδάτων που κατέκλυσαν την πόλη τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017, οι δικαστές αξιολογώντας πράξεις και παραλείψεις κάθε αρμόδιου στελέχους που μπορεί να επέδρασαν στο τραγικό αποτέλεσμα, θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για κάθε έναν από τους κατηγορούμενους.

Για την υπόθεση δικάζονται η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων αλλά και οι κατά τον επίμαχο χρόνο αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών, παράβασης καθήκοντος και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία είναι αυτοί που από τη θέση του ο καθένας είχαν ευθύνη για την καλή λειτουργία των υποδομών της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως, Πετρούλας Μακρή. ένοχοι κρίνονται 20 απο τους 21 παραπεφθέντες για τα αδικήματα που τους αποδίδονται πλην αυτού της παράβασης καθήκοντος για το οποίο η Εισαγγελέας Έδρας ζήτησε αθώωση για την πλειονότητα των υπόλογων. Η κα Μακρή είχε αναφερθεί σε “χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος” και είχε εξηγήσει, επικαλούμενη τη νομοθεσία πως η σφοδρή νεροποντή που έπληξε τον επίμαχο χρόνο την Δυτική Αττική, θα μπορούσε να μην είχε καταλήξει στην τραγωδία με τους 25 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές, αν είχαν ληφθεί μέτρα.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, η μοναδική κατηγορούμενη που θα πρέπει να αθωωθεί είναι μία υπάλληλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε  για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qmwtCb5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλημμελειοδικείο: Απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους της πολύνεκρης πλημμύρας στην Μάνδρα το 2017 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">