ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΟΔΥ: Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα


Δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για 47χρονο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισπανία. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εφεξής η ενημέρωση για τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο «πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, έλεγχος δείγματος ασθενούς με κλινική εικόνα συμβατή με ευλογιά των πιθήκων, για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων και ήταν θετικός».

Γενετικό υλικό θα σταλεί στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ταυτοποίηση του είδους non Variola ORTHOPOX και την περαιτέρω φυλογενετική ανάλυση.

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα».

«Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας περιστατικό της νόσου με εγχώρια μετάδοση», τονίζει ο ΕΟΔΥ.

 

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/WM3yanY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΟΔΥ: Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">