ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα


Με την παρέλευση τεσσάρων μηνών σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας όπου δικάζεται   ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, θα υποβάλει την πρόταση του στους δικαστές που θα κρίνουν τον καλλιτέχνη για τις τέσσερις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα που τον βαρύνουν.

Ο εισαγγελέας έχει αξιολογήσει τις μαρτυρίες των τριών καταγγελλόντων που κατέθεσαν για όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν, όσων στάθηκαν στο βήμα για να επιβεβαιώσουν τους μηνυτές αλλά και όσων ήρθαν προς υπεράσπιση του ηθοποιού. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση του προς τους τρείς τακτικούς δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους για την ενοχή ή την αθωότητα του κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να τοποθετηθεί επίσης και για τα φερόμενα θύματα που έσπευσαν στην Δικαιοσύνη και μίλησαν για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από έναν άνθρωπο, που σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, θαύμαζαν και ανέμεναν την στήριξή του για να ξεφύγουν από τις δυσμενείς συνθήκες ζωής που ζούσαν τότε.

Ο κατηγορούμενος σε όλη τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης είδε να απορρίπτονται τα αιτήματα της άρσης της με το σκεπτικό ότι “Πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα” όπως αναφέρεται πλέον στην δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 57χρονου κατηγορούμενου, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τον καλλιτέχνη να του εξηγήσει, να δώσει την δική του εκδοχή στο “γιατί” αυτοί οι άνθρωποι τον καταγγέλλουν για ακραία σεξουαλική βία. “Τι κέρδος έχουν;” ρώτησε ο εισαγγελέας, όπως και η πρόεδρος νωρίτερα.

Μετά τις 9.30 το πρωί σήμερα, ο κ. Κουντριάς θα αναπτύξει το νομικό μέρος των πράξεων που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη και ακολούθως θα δώσει τις δικές του απαντήσεις σε όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο και σε όσα αντιτείνει σε όλα αυτά ο κατηγορούμενος. Θα αξιολογήσει κάθε καταγγελλόμενη πράξη και κάθε πρόσωπο και συνθήκη ώστε τελικά να δώσει την δική του απάντηση για την υπόθεση.

Την σκυτάλη μετά τον εισαγγελέα θα πάρουν οι συνήγοροι της μίας και της άλλης πλευράς με τις αγορεύσεις τους .

Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται  στα μέσα Ιουλίου.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/9lT3epW
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">