ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τζανάκης: Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα, 200-300 οι θάνατοι – Στο «κόκκινο» η Κρήτη


Κορύφωση τους 6ου κύματος της πανδημίας περιμένει ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας ενώ ανέφερε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη λόγω τουρισμού.

«Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος, θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις, δεν θα είναι πάνω από 130-140 αυτό που θα συμβεί δυστυχώς είναι ότι θα έχουμε παραπάνω θανάτους, δηλαδή 200-300 νεκρούς την εβδομάδα, γύρω στους 25-35 σε καθημερινή βάση» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ανέφερε: «Η Κρήτη βιώνει ένα από τα χειρότερα κρούσματα της πανδημίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα σε κρούσματα όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί. Έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο πολύ μεγαλύτερο από το μέσο φορτίο της χώρας αλλά αυτό το κύμα προς στιγμή δεν δημιουργεί προβλήματα ανταπόκρισης του συστήματος του ΕΣΥ» είπε.

Για τα αυξημένα κρούσματα είπε: «Έχουμε χαλαρώσει, έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5 , που είναι τρομακτικά μεταδοτική» Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «αυτό το κύμα προκαλεί πολλά κρούσματα αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί προβλήματα στις ΜΕΘ».

«Υπάρχει πίεση σε απλές κλίνες, δεν έχουμε όμως τα περιστατικά με την ένταση που τα είχαμε στο προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι βαριά και δεν θέλουν τόση αναπνευστική υποστήριξη. Δεν υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ».

Για την μετάλλαξη Κένταυρος είπε ότι φαίνεται έχει τα χαρακτηριστικά της επόμενης μετάλλαξης.

Τέλος ο κ. Τζανάκης συστήνει μάσκα σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός ιδίως σε όσους είναι άνω των 65 και έχουν προβλήματα υγείας.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/NuerA1V
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τζανάκης: Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα, 200-300 οι θάνατοι – Στο «κόκκινο» η Κρήτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">