ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κούγιας για Λιγνάδη: Θα αφεθεί ελεύθερος χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου


«Η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και πως μέρος των ενόρκων τον καταδίκασε», είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, σήμερα (13/7) κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω χρηματικό ποσό έχει συγκεντρωθεί και αναμένονται εξελίξεις.

Ο κ. Κούγιας στις δηλώσεις μετά τη λήξη της δίκης Λιγνάδη, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, είπε συγκεκριμένα: «Για όλες τις πράξεις, η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος. Τον καταδίκασε ένα μέρος των ενόρκων. Θεωρώ δικαιολογημένη αυτή την επιλογή, γιατί όταν επί 18 μήνες υπάρχει ένας βομβαρδισμός με μία παντελή καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας από δημοσιογράφους, παρουσιαστές, influencer, από οποιοδήποτε μπορούσε να πει κάτι κακό εναντίον του Λιγνάδη. Όποιος τολμούσε να πει κάτι υπέρ του κ. Λιγνάδη την επομένη ημέρα ήταν στο βάραθρο, ήταν στον Καιάδα».

Συνέχισε, αναφέροντας: «Ο κ. Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών, για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση και έχοντας επί σχεδόν πενήντα έτη, λευκό ποινικό μητρώο.

Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ένα από τα σωστότερα και αρτιότερα νομοθετήματα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Νόμος Παρασκευόπουλου

Ο Νόμος 4322/2015, γνωστός και ως «Νόμος Παρασκευόπουλου», κατατέθηκε από τον τότε Υπουργείο Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, τον Απρίλιο του 2015 και υπερψηφίστηκε με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών έως έναν χρόνο από την εφαρμογή του, ίσχυε μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019, παίρνοντας συνεχώς παρατάσεις. Οι κρατούμενοι αποφυλακίζονταν κατά βούληση, χωρίς εξαίρεση συναρτήσει του βάρους της ποινής, του δικαστικού συμβούλου, κατά παρέκκλιση του Ποινικού Κώδικα, καθώς έπρεπε να εκτίσουν ένα μέρος της ποινής τους για να αιτηθούν αποφυλάκισης. Τους πρώτους οκτώ μήνες εφαρμογής του νόμου, 1.937 κρατούμενοι απολύθηκαν, κατεβάζοντας τον αριθμό των κρατουμένων στους 9.632.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Yb04fiI
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κούγιας για Λιγνάδη: Θα αφεθεί ελεύθερος χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">