ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία


«Για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας ελπιδοφόρος δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας, μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες. Και στις εκλογές που έτσι κι αλλιώς έχουμε μπροστά μας. Και όχι μένοντας στην αναμονή πότε θα έρθει ένας νέος ή παλιός «σωτήρας» να μας σώσει, γιατί τέτοιοι ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής 15/7 στην Μακρακώμη.

Ανέφερε ότι συνιστά ανασφάλεια και αστάθεια για το λαό «η πολιτική σταθερής και αναβαθμισμένης εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» με την αποστολή στρατιωτικού πολεμικού υλικού, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών υποδομών και «με την ετοιμότητα αποστολής τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων σε χώρες με μέτωπο στην Ουκρανία». «Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο διερχομένων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, τις «ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την βάση της Αλεξανδρούπολης, που έχει κεντρικό ρόλο στην προώθηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων προς την Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «πάνω στο τραπέζι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται και οι προσπάθειες ενός επώδυνου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση – συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Κι αυτή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων η αστική τάξη, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, την ετοιμάζουν έτσι κι αλλιώς στο παρασκήνιο, όπως κι αν εξελιχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με ένα θερμό επεισόδιο, είτε με πιο σοβαρή κρίση».

«Σταθερότητα και ασφάλεια για το λαό με τη χώρα του μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ούτε υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει. Σταθερότητα και ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο λαός μας, μόνο όταν αποφασίσει ο ίδιος να κάνει κουμάντο στον τόπο του και να αποδεσμευτεί από αυτές τις πολεμικές δολοφονικές για τους λαούς συμμαχίες» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι στην εργατική τάξη και το λαό γεννά ανασφάλεια και αστάθεια «η πολιτική που έχει σταθερά και μόνιμα στο επίκεντρο, το πώς θα ωφεληθούν κυρίως οι πολύ μεγάλοι λίγοι επιχειρηματίες, το πώς θα σωθούν τα δικά τους κέρδη», με την πολιτική αυτή να ευθύνεται «για το μεγάλο βραχνά της ακρίβειας που γονατίζει την λαϊκή οικογένεια». «Όσο για το power pass και τα περί “επιστροφής” του κόστους ρεύματος που έταζε η κυβέρνηση, αυτό αποδείχτηκε “pass”… κοροϊδίας, αφού τα ποσά επιστροφής δεν ξεπερνούν τα 60 ευρώ» σημείωσε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα όμως με άνεση η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε να δοθούν νέα προνόμια στους εφοπλιστές, όπως είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως και όλοι μαζί ψήφισαν προχτές την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ που «επικαιροποιεί» και «εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα». Ανέφερε ότι αφού ψηφίζουν όλοι μαζί στη Βουλή όλα αυτά, μετά «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν κι έναν καβγά στο άψε σβήσε για το θεαθήναι». «Κοινός σκοπός τους είναι να κρυφτεί ότι παρά τις διαφορές τους, στα μεγάλα, στα σοβαρά ζητήματα τα βρίσκουν» είπε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε τα βασικά και αυτονοήτα που πρέπει να επιλυθούν στη Φθιώτιδα και αναφέρθηκε στον «μεγαλειώδη αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να μην ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα, για να μείνουν οι εργάτες στη δουλειά τους, στα σπίτια τους, για να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των εργαζομένων, αυτό το πραγματικό χρυσωρυχείο όπως είναι η ΛΑΡΚΟ». «Αυτό το έγκλημα έχει και φυσικούς αυτουργούς την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ. Έχει και ηθικούς αυτουργούς όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που έβαλαν κι αυτοί πλάτη στην απαξίωση της επιχείρησης.

Και η Φθιώτιδα απ’ άκρη σε άκρη μέχρι το τελευταίο χωριό, πρέπει να μπει μπροστά, να ενώσει τη φωνή της με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ για μην ερημώσει τελικά ο τόπος τους. Το χρωστάμε στα παιδιά μας» τόνισε.

«Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης με την πολιτική σταθερότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής του πολιτικής, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με την επίσης αντιλαϊκή πολιτική εξασφάλισης της συναίνεσης σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης, όπως λέει, θέλουν το λαό στη γωνία, μόνο να περιμένει κάθε φορά έναν «διαχειριστή» του σημερινού αδιέξοδου δρόμου, που διαιωνίζει την ανασφάλεια και τη φτώχεια των πολλών για την σταθερότητα και τον πλουτισμό των λίγων, των κηφήνων. Απέναντι σε όλους αυτούς, υπάρχει το ΚΚΕ που είναι η μοναδική δύναμη που δίνει πραγματικές απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα» είπε. Υπογράμμισε ότι οι απαντήσεις αυτές «απαιτούν σύγκρουση με το σημερινό αδιέξοδο και ξεπερασμένο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και θέλουν τον λαό πρωταγωνιστή στη διεκδίκησή τους και τελικά τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας».

Αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος. Επισήμανε ότι αυτές τις προτάσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά, «δεν θα τα δώσει καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτοδύναμη ούτε συνεργασίας της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, με φτερούγες από ΠΑΣΟΚ ή Βαρουφάκη και Βελόπουλο».

Όπως ανέφερε «παρά τις διαφορές που έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, έχουν κάνει την επιλογή τους: Για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και τα σχέδιά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τη στρατηγική της πράσινης μετάβασης που μεγαλώνει την ενεργειακή φτώχεια στο λαό για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια, μέχρι τις συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι η νέα θηλιά στο λαιμό του λαού. Όλες αυτές είναι επιλογές που θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

«Όλα αυτά όμως που δίνουν ανάσα στο λαό, μπορεί να τα επιβάλει ο ίδιος με την οργάνωση της πάλης του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ» υπογράμμισε. «Με τις θέσεις και τις προτάσεις του το ΚΚΕ, αλλά κυρίως με την πολιτική του πρόταση, το ΚΚΕ δίνει ολοκληρωμένη απάντηση σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό και κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Και στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στηρίζουμε το ΚΚΕ.

Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας – μια ώρα αρχύτερα – νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/syeriLj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">