ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε λίγο οι Τούρκοι θα επικαλούνται ότι και η Γλυφάδα ανήκει στην Τουρκία !


Δημοσίευμα του τουρκικού δικτύου TR Haber υποστηρίζει πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και η παρουσία Ελλάδας και ΗΠΑ στο νησί είναι παράνομη

Την ανιστόρητη προπαγάνδα των Γκρίζων Λύκων συνεχίζει η ιστοσελίδα TR Haber, η οποία ισχυρίζεται ότι τα τρία τέταρτα της Κρήτης είναι τουρκικά.

Σε λίγο οι Τούρκοι θα επικαλούνται ότι και η Γλυφάδα ανήκει στην Τουρκία ! Ενδεχομένως αύριο να θεωρήσουν ότι και τα τρία τέταρτα της Ακρόπολης είναι Τουρκικά !

Το fake story των Τούρκων

 «Μετά τον Α’ Π.Π, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο παρέμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δόθηκαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής χωρίς την έγκριση της Τουρκίας είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου. Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε αδιευκρίνιστο έναν αιώνα μετά τον πόλεμο. Ουσιαστικά δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί» γράφει προκλητικά το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Η Συμφωνία του Λονδίνου (30/5/1913) όριζε τη μεταβίβαση της Κρήτης στις «συμμαχικές δυνάμεις». Αυτά τα «συμμαχικά κράτη» που καθορίστηκαν από την Αγγλία αποτελούνταν από τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα. Μετά τη μεταφορά της Κρήτης σε αυτές τις τέσσερις χώρες, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία αποχώρησαν από τη συμφωνία και παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους. Με την αποχώρηση των τριών αυτών χωρών, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην ιδιοκτήτη της, δηλαδή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση καταλαμβάνοντας ολόκληρο το νησί».Ο Γιαλίμ δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι στη Συμφωνία του Λονδίνου δεν υπάρχει άρθρο που να αναφέρει ότι η Κρήτη παραχωρήθηκε στην χώρα μας. «Στην Ελλάδα δόθηκε το 1/4 της Κρήτης. Τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί συνεχίζουν να είναι υπό την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους», είπε.

Με την επικύρωση της Συνθήκης του Λονδίνου μπήκε οριστικά τέλος στην τουρκική επικυριαρχία στην Κρήτη

Το άρθρο 4 της Συνθήκης του Λονδίνου είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται ερμηνείες. Βάσει του άρθρου αυτού «Ο Σουλτάνος παραιτείται απ’ όλα όσα κατείχε επί της νήσου Κρήτης και εκχωρεί στην εύνοια των συμμάχων ηγεμόνων όλα τα δικαιώματα της κυριαρχίας και όλα τα άλλα δικαιώματα που κατείχε σε εκείνη τη νήσο». Με τη «Συνθήκη του Βουκουρεστίου» που ακολούθησε μετά το τέλος και του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, η ηττημένη Βουλγαρία παραιτήθηκε ρητώς από κάθε αξίωσή της στην Κρήτη, ενώ θεωρήθηκε περιττό να ζητηθεί αντίστοιχη παραίτηση από τα άλλα δύο κράτη στα οποία είχε παραχωρηθεί η Κρήτη με τη Συνθήκη του Λονδίνου, από τη Σερβία και από το Μαυροβούνιο. Ουσιαστικά με την επικύρωση της Συνθήκης του Λονδίνου μπήκε οριστικά τέλος στην τουρκική επικυριαρχία στην Κρήτη. Έτσι, η Συνθήκη του Λονδίνου στην ουσία άνοιξε το δρόμο της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό, την 1/12/1913. Η Τουρκία από τότε δεν έθεσε θέμα Κρήτης.


Εφημερίδα «Κρήτη» σε Τούρκους: Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς…

Ξακουστή και φημισμένη η κρητική φιλοξενία, αλλά όταν η συζήτηση πάει στην άλλη άκρη, τότε το βλέμμα στρέφεται στην Ιστορία.

Και η Ιστορία λέει πως όταν κατέβηκαν εξ ουρανού κάποιοι, υποτίθεται τρανοί, ομπρελάδες το 1941, η κρητική γη δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη. Ή μάλλον ήταν σε τέτοιο βαθμό που πολλοί επίδοξοι εισβολείς έμειναν για πάντα σε αυτή.

Παλιότερα οι Τούρκοι; Κάθε τρεις και λίγο έπρεπε να πιάνουν τα όπλα ανά χείρας, διότι οι Κρήτες επαναστατούσαν. Με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμόντουσαν οι κατακτητές. Ώσπου το 1913 το νησί ενώθηκε μια για πάντα με την Ελλάδα.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε λίγο οι Τούρκοι θα επικαλούνται ότι και η Γλυφάδα ανήκει στην Τουρκία ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">