ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βελτιωμένη η εικόνα στο δάσος της Δαδιάς Έβρου – Χωρίς ηλεκτροδότηση το χωριό


Μεγάλη οικολογική καταστροφή προκαλεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη (22/7) στην περιοχή του φράγματος, της Λύρας Σουφλίου και κατακαίει πυκνό πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, στον Έβρο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη σήμερα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να την καθηλώσουν και να μην επεκταθεί στο χωριό Δαδιά. Σύμμαχός τους αυτή τη φορά οι άνεμοι που έχουν εξασθενήσει. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 70 οχήματα, 140 πυροσβέστες και 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος δυο τράκτορες (μικρά πυροσβεστικά αεροπλάνα) τις ρίψεις, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Κώστας Σταματάκης από τις 3 τα ξημερώματα το χωριό Δαδιά δεν έχει ηλεκτροδότηση.
Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως είπε ο Κώστας Σταματάκης, στρατός, δήμος και κάτοικοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά του χωριού, απόφαση που πάρθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές.
Το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε απόσταση 2χλμ και χθες βρισκόταν 10χλμ μακριά από το χωριό Δαδιά.

Εξάλλου υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, που απείλησε κατοικημένες περιοχές. Από την μάχη με τις φλόγες, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ενώ διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της πυρκαγιάς, με σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό. Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι φωτιές σε Τραγανό και στην Βάρδα, της Ηλείας.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αφορά τις περιοχές: Αττική, Κύθηρα, κεντρική και νότια Εύβοια, πολλές περιοχές σε Πελοπόννησο, Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη, νησιά σε Ιόνιο και ανατολικό Αιγαίο.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/avus3b8
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βελτιωμένη η εικόνα στο δάσος της Δαδιάς Έβρου – Χωρίς ηλεκτροδότηση το χωριό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">